Πλέον “και με το νόμο” 3 μήνες απλήρωτοι

Πλέον “και με το νόμο” 3 μήνες απλήρωτοι

Διαβάστε γιατί ανατρέπει τη μηναία καταβολή του μισθού η επιχειρησιακή ΄συμβαση που υπογράφηκε σε εταιρεία security

Τα πάνω κάτω φέρνουν  δυο επιχειρησιακές συμβάσεις, οι οποίες, εκτός των άλλων, ανατρέπουν νομικές υποχρεώσεις του εργοδότη, όπως αυτή της μηνιαίας καταβολής του μισθού, τον οποίο μπορούν να καταβάλουν μετά την πάροδο τριών μηνών.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», η αρχή γίνεται από δυο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φύλαξης (security), η μία εκ των οποίων έχει εγκριθεί (κυρωθεί), δηλαδή έχει πάρει υπογραφή από το υπουργείο Εργασίας.

Με τη συγκεκριμένη σύμβαση νομιμοποιείται ο εργοδότης να καθυστερήσει μέχρι 3 μήνες την καταβολή των μισθών των εργαζομένων. «Η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού θα λαμβάνει χώρα εντός 90 ημερών από τη λήξη του μήνα του οποίου παρασχέθηκε η εργασία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων είτε μετρητοίς είτε συνδυαστικά και με τους δυο τρόπους», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Ακούστε και το πιο κορυφαίο: υπάρχει άρθρο στην σχετική σύμβαση που προβλέπει ότι στην περίπτωση που η εταιρεία δώσει τυχόν πρόσθετες παροχές (πέραν των νομίμων) αυτές θα συμψηφίζονται με τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, τα νυχτερινά , την υπερεργασία και την απασχόληση της Κυριακής !!! Ταυτόχρονα η «μεσαιωνική»  σύμβαση ανατρέπει και το θεσμοθετημένο πενθήμερο με εξαήμερη εργασία, όποτε αυτή κρίνεται αναγκαία.

Οι συμβάσεις στα Ζαχαροπλαστεία

Ατομικές συμβάσεις στον κλάδο των ζαχαρωδών (εργαστηρίων και ζαχαροπλαστείων) φέρνει η οριστική λήξη της κλαδικής σύμβασης εργασίας και της τρίμηνης μετενέργειας.

Τι και αν έγινε πέρυσι μείωση μισθών κατά 15%, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στον επισιτισμό, συμφωνία για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης τελικά δεν υπήρξε, όπως αναφέρει η Ημερησία, ενώ η εργοδοτική πλευρά ζήτησε νέες μειώσεις (8% στο βασικό μισθό, 8% από την κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επιπλέον μείωση 5% από την κατάργηση μίας τριετίας).

Οι μισθοί, όπως ισχύει ήδη για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων, θα καθορίζονται με ατομικές συμβάσεις έχοντας ως «πάτωμα» ασφαλείας τα όρια του κατώτατου νομοθετημένου μισθού και όσα από τα 4 επιδόματα (προϋπηρεσίας, τέκνων, πτυχίου και επικίνδυνης εργασίας) συναντώνται στο συγκεκριμένο κλάδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα