Προθεσμία έως το τέλος του μήνα για το χαράτσι των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο

Προθεσμία έως το τέλος του μήνα για το χαράτσι των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο

Τι αναφέρει σχετική εγκύκλιος

Το ΙΚΑ έχει ενημερώσει, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, όλους τους εργοδότες ότι έχουν την υποχρέωση καταβολής της εργοδοτικής εισφοράς υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων. Η εισφορά των 20 ευρώ ανα εργαζόμενο πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εισφορά των 20 ευρώ ανα εργαζόμενο προβλέφθηκε με τους Ν.3996/2011 και Ν.4144/2013 και καταβάλλεται από τους υπόχρεους εργοδότες μία φορά τον χρόνο.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ, προβλέπονται τα εξής:

* Κατά την υποβολή της ΑΠΔ, στο αποδεικτικό παραλαβής, θα υπενθυμίζεται στους εργοδότες με σχετικό μήνυμα η υποχρέωση καταβολής, ταυτόχρονα και παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές μισθολογικής περιόδου 08/2014.

*Το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε εργοδότη, ορίζεται σε 20? ανά εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και καταβάλλεται από τους εργοδότες οι οποίοι για τους εν λόγω εργαζόμενους καταβάλουν και εισφορές υπέρ Ο.Ε.Ε.

*Η συνολική οφειλή των εργοδοτών υπολογίζεται με βάση τους μισθοδοτούμενους υπαλλήλους του μήνα Αυγούστου 2014.

*Η πληρωμή του ποσού πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 30/09/2014.

*Οι εργοδότες θα πρέπει να συμπεριλάβουν το οφειλόμενο ποσό σε ενιαία κατάθεση, προστιθέμενο στις ασφαλιστικές εισφορές του μήνα Αυγούστου 2014.

Διαβάστε ακόμα στα Dikaiologitika:

Και online οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το δημόσιο

Ρύθμιση σε 100 δόσεις για χρέη σε Ταμεία και εφορία έως 15.000 ευρώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιολογητικά
SHARE:

24Media Network