Συνάντηση εδώ και τώρα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ζητούν οι εργαζόμενοι του “Κατσέλη”

Συνάντηση εδώ και τώρα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ζητούν οι εργαζόμενοι του “Κατσέλη”

Οι 480 εργαζόμενοι ζητούν να μείνει ανοικτό το εργοστάσιο τουλάχιστον μέχρι μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας έχουν ζητήσει οι εργαζόμενοι της εταιρείας Nutriart (Κατσέλης), σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γεώργιος Αρβανίτης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ανακύπτει μετά την υποβολή αίτησης κήρυξης πτώχευσης της εταιρείας.

Ειδικότερα, οι 480 εργαζόμενοι προς τους οποίους ανακοινώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή η κατάθεση αίτησης για την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς πτώχευσης, ζητούν να μείνει ανοικτό το εργοστάσιο, να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και να μην γίνει καμία αλλαγή στα εργασιακά.

Προς το παρόν στο εργοστάσιο, σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη, έχει γίνει αναστολή λειτουργίας της παραγωγής ενώ η διοίκηση έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, έως τώρα η μισθοδοσία των εργαζομένων στην επιχείρηση καταβάλλονταν κανονικά.

“Όλοι οι εργαζόμενοι θέλουν να δουλέψουν και δεν θέλουν να κλείσει το εργοστάσιο” τόνισε ο κ. Αρβανίτης.

Η εταιρεία Nutriart ABEE (Κατσέλης) την περασμένη Παρασκευή υπέβαλε αίτηση κήρυξης σε πτώχευση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με ημερομηνία συζήτησης την 18η Σεπτεμβρίου 2013.

Η υποβληθείσα αίτηση πτώχευσης θα εγκριθεί και από τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που θα συγκληθεί για τον σκοπό αυτόν.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες για την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό της τα τελευταία χρόνια. «Η επιδείνωση της κρίσης, ταυτόχρονα με τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην οριστικοποίηση, σύναψη και υλοποίηση των συμφωνιών χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με τις τράπεζες, επιβάρυναν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να μην είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της» τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε προχωρήσει σε δύο συμφωνίες χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με τράπεζες προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της σε κεφάλαιο κίνησης καθώς και να συνεχίσει απρόσκοπτα τις εργασίες της. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις για το πρώτο σχέδιο χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης που υπεγράφη το 2011 είχαν διαρκέσει οκτώ μήνες και για το δεύτερο σχέδιο χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης που υπεγράφη το 2013 περίπου εννέα μήνες.

Ο βασικός μέτοχος Tinola Holdings από το 2009 έως σήμερα έχει χρηματοδοτήσει την εταιρεία με περισσότερα από 46 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πουλήσει τις εγκαταστάσεις του αλευρόμυλλου Αλλατίνη, πρόταση την οποία εξέταζε, σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες, μαζί με άλλες προτάσεις και προτεινόμενες λύσεις που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν στο μέτρο του δυνατού την επιβίωση και προοπτική της στο μέλλον.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία και οι 480 εργαζόμενοι θα πρέπει να λειτουργήσουν, όσο αυτό είναι εφικτό, σε ένα μεταβατικό στάδιο και να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση όπως πλέον διαμορφώνεται για το σύνολο της αγοράς.

Το εταιρικό της προφίλ

Η εταιρεία Nutriart δημιουργήθηκε το 2008, από τη ένωση των εταιρειών ΥΙΟΙ Χ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΑΒΕΕ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ ΑΒΕΕ και ΕΛΒΙΠΕΤ ΑΕ, εταιρείες που κατείχαν ηγετική θέση στον χώρο τους και μεγάλη ιστορία στην ελληνική αγορά με σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες των επαγγελματιών του χώρου της αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής, της κατεψυγμένης ζύμης και των τελικών καταναλωτών, με προϊοντική γκάμα που ξεκινάει από τις α’ ύλες και καταλήγει στα τελικά προϊόντα.

H Nutriart εγκαινίασε μια νέα εποχή για τα τρία ιστορικά brand names (ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ΑΛΛΑΤΙΝΗ, PLAZA), με στόχο την ποιοτική ικανοποίηση των πελατών της, καταναλωτών και επαγγελματιών, και βέβαια, την ανάπτυξη σε όλες τις αγορές δραστηριοποίησής της.

To brand ΚATΣΕΛΗΣ, η πλέον εδραιωμένη και ευρέως γνωστή μάρκα αρτοποιημάτων, συνδέεται με την καινοτομία και το ποιοτικό αποτέλεσμα στην τεχνική παρασκευής αρτοσκευασμάτων, φρέσκων και κατεψυγμένων. Η ΑΛΛΑΤΙΝΗ, από το 1836 μέχρι σήμερα, διακρίνεται για τα εξαιρετικής ποιότητας άλευρα. Η ΕΛΒΙΠΕΤ (με το brand “Plaza”), απευθυνόμενη στους επαγγελματίες μαζικής εστίασης, παρασκευάζει και εμπορεύεται προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης.

Στον ιδιόκτητο αλευρόμυλο της «Αλλατίνη», παράγονται υψηλής ποιότητας άλευρα, μείγματα και σιμιγδάλι για τoυς βιοτέχνες αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες, αλλά και για μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων.

Παράλληλα, στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Αθήνα, παράγονται αρτοποιήματα (ψωμί τοστ), φρέσκο ψωμί και προϊόντα bake-off, για την αγορά μαζικής εστίασης HO.RE.CA και το λιανεμπόριο, ενώ αντίστοιχα στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, παράγονται προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία διανέμει στο λιανεμπόριο και στο χονδρεμπόριο, χύμα και συσκευασμένα προϊόντα μακράς διάρκειας, όπως κριτσίνια, κουλούρια, τσουρεκάκια, μικρές πίτες και άλλα snacks.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα