Τέλος στις θεωρήσεις βιβλιαρίων του ΙΚΑ: Ψηφιακό το προφίλ του ασφαλιζομένου

ΑΘΗΝΑ-Απεργούν ως την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ, ως την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΙΚΑ Ν.ΙΩΝΙΑΣ.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Απεργούν ως την Παρασκευή οι γιατροί του ΙΚΑ, ως την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΚΑ Ν.ΙΩΝΙΑΣ.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) EUROKINISSI

Αλλαγές φέρνει το σύστημα "Άτλας" στο ασφαλιστικό βιογραφικό του κάθε πολίτη. Ηλεκτρονικά θα γίνεται το "φακέλωμα". Μπαίνει τέλος στις ουρές στο γκισέ για τη θεώρηση βιβλιαρίων υγείας

Τέλος μπαίνει στις ουρές για θεωρήσεις βιβλιαρίων υγείας από τον Μάιο και κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" σημειώνει ότι θα γίνονται ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη απογραφή.

Υπογραμμίζει επίσης πως με το σύστημα "ΑΤΛΑΣ" δημιουργείται το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό κάθε πολίτη όπου θα καταχωρίζεται το ασφαλιστικό ιστορικό εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.

Σχετικά με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που αρχίζει από φέτος δηλώνει πως "με το νέο μαθηματικό τύπο που θα ισχύσει για τα ασφαλιστικά ταμεία που χορηγούν εφάπαξ, εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητά τους, αλλά και το ότι όλες οι επόμενες γενιές ασφαλισμένων θα λάβουν εφάπαξ. Ειδικά στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, επειδή υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 729 εκ. ευρώ, θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 15 ετών απόσβεσης των οφειλών, ώστε η προσαρμογή των παροχών να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια και δίκαιη".

Σε ό,τι αφορά τις ομαδικές απολύσεις λέει ότι αναμένει την μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας με στόχο μια ρύθμιση που θα προστατεύει και τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

SHARE:

24Media Network