Έτσι κλείνει η ‘μικρή’ διαφορά με τους δανειστές για το Ασφαλιστικό

Έτσι κλείνει η ‘μικρή’ διαφορά με τους δανειστές για το Ασφαλιστικό

Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών αναλαμβάνει την υποχρέωση να ελέγχει, να εντοπίζει, να εισπράττει και να αποδίδει προς το ΕΤΕΑ, οφειλές που δημιουργήθηκαν πριν από το 2013

Αξιοποιώντας το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), ευελπιστεί το Υπουργείο Εργασίας να καλύψει τα 70 εκατ ευρώ που ήταν η «τρύπα» για να ισοσκελιστεί το έλλειμμα του ΕΤΕΑ για το τρέχον έτος. Στο εξής, το ΚΕΑΟ αναλαμβάνει την υποχρέωση να ελέγχει, να εντοπίζει, να εισπράττει και να αποδίδει προς το ΕΤΕΑ, οφειλές που δημιουργήθηκαν πριν από το 2013.

Ήδη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύουν τα dikaiologitika.gr η συγκεκριμένη εντολή έχει δοθεί από τις 22 Μαρτίου και έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ατομικές ειδοποιήσεις σε οφειλέτες. Μάλιστα έχουν μέσα σε ένα μήνα ελεγχθεί περισσότερες από 500 περιπτώσεις με τις βεβαιωμένες οφειλές να ξεπερνούν τα 3 εκατ ευρώ. Εκτιμάται ότι η διαδικασία θα «τρέξει» πολύ πιο γρήγορα και θα αποφέρει σημαντικά έσοδα για το ΕΤΕΑ, από την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά, από ένα τομέα οφειλών που μέχρι πρότινος υπήρχε πρακτική αδυναμία εντοπισμού και είσπραξης.

Έτσι το έλλειμμα ύψους 600 εκατ ευρώ που εκτιμάται ότι θα προκύψει στο ΕΤΕΑ καλύπτεται από τρεις πλευρές. Από μείωση επικουρικών συντάξεων (350 εκατ ευρώ), από αξιοποίηση αποθεματικών του Ταμείου (180 εκατ ευρώ) και από έσοδα από ληξιπρόθεσμες οφειλές προ του 2013 ύψους 70 εκατ ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η περικοπή ή «αναπροσαρμογή», όπως θέλει να την ονομάζει το υπουργείο Εργασίας αφορά περίπου 260.000 συντάξεις για συντάξιμες αποδοχές από 1.300 ευρώ και άνω. Οι μειώσεις αναμένεται να κυμανθούν από 2 – 40% και θα εστιαστούν σε συντάξεις που λαμβάνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ DIKAIOLOGITIKA.GR:

 

Φορολογικές δηλώσεις 2016 νομικών προσώπων: Το νέο έντυπο Ν και τα δικαιολογητικά

Ετσι θα είναι πλέον τα νέα ΦΕΚ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα