Eurogroup-εξπρές: Η Ευρώπη να λύσει τα προβλήματά της, λέει ο Ντάισελμπλουμ

Eurogroup-εξπρές: Η Ευρώπη να λύσει τα προβλήματά της, λέει ο Ντάισελμπλουμ
Eurogroup finance ministers meeting at the EU headquarters at the Kirchberg Conference Centre in Luxembourg on Jun. 15, 2017 / 15 , 2017 Alexandros Michailidis / SOOC

Λιγότερο από δύο ώρες χρειάστηκαν οι υπουργού Οικονομικών για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα και την Ευρωζώνη

Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε το Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας.

Σε λιγότερες από δύο ώρες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα και την Ευρωζώνη.

Όπως είχε διαβεβαιώσει και ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, η συζήτηση δεν έφτασε σε βάθος –οι ειδικοί αρκέστηκαν σε μια παρουσίαση των εξελίξεων που έχουν συντελεστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ενόψει της τρίτης αξιολόγησης. Νωρίτερα, σχετική δήλωση είχε κάνει ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ:

«Οι θεσμοί θα μας ενημερώσουν σχετικά με την πρόοδο όσον αφορά το εν εξελίξει πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας καθώς και για τα σχέδια που συνδέονται με την επικείμενη τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι θα παραμείνει στη θέση του επικεφαλής του Eurogroup έως τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε λήγει και η θητεία του. Από την πλευρά του, ο Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι αυτό που προέχει είναι η ταχεία έξοδος της Ελλάδος από το πρόγραμμα στήριξης και πως για να γίνει αυτό απαιτείται να δοθεί προσοχή στην εφαρμογή του προγράμματος.

«Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τον σωστό δρόμο στον οποίο έχει μπει, προκειμένου να καταστεί χώρα ελκυστική και κανονική εντός της ευρωζώνης» είπε ο Γάλλος Επίτροπος. Τόνισε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, υπενθυμίζοντας ότι το ΔΝΤ έχει δώσει την καταρχήν συμφωνία του για το ελληνικό πρόγραμμα και πως τώρα «πρέπει να δουλέψουμε για τα μέτρα για το χρέος».

Σημειώνεται ότι την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που αυτή τη φορά δεν είχε μαζί του τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα