Eurogroup: Ολονύχτιο θρίλερ χωρίς τελική συμφωνία για την Ελλάδα

Eurogroup: Ολονύχτιο θρίλερ χωρίς τελική συμφωνία για την Ελλάδα
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP (EUROKINISSI/ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.) Eurokinissi

Καμία τελική απόφαση δεν πήρε το Eurogroup. Νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα. Δεν γεφυρώθηκαν οι διαφωνίες Ευρωζώνης-ΔΝΤ. Δεν έγινε καν κοινή συνέντευξη τύπου. Αναπάντητο το ερώτημα για το πότε θα πάρει η Ελλάδα τη δόση

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης, το Euurogroup δεν κατάφερε να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με το “ελληνικό ζήτημα”.

Xαρακτηριστικό του τι συνέβη στο Eurogroup, είναι ότι δεν έγινε κοινή συνέντευξη τύπου.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από διακοπές και μεγάλη ένταση και η διαφωνία του ΔΝΤ με την Ευρωζώνη σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους παραμένει, όπως παραμένει και η διαφωνία σχετικά με την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, που θα προκύψει από ενδεχόμενη επιμήκυνση.

Παρά τα καλά λόγια για την Ελλάδα, δεν υπήρξαν συγκεκριμένες αποφάσεις ούτε για την εκταμίευση της δόσης και οι αποφάσεις παραπέμπονται για την ερχόμενη Δευτέρα, σε νέα σύσκεψη των υπουργών οικονομικών.

Το αδιέξοδο αναμένεται να συζητηθεί και στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή, ακόμα και αν επισήμως το θέμα δεν θα είναι το ζήτημα της Ελλάδας.

“Τα θέματα ήταν τόσο περίπλοκα που δεν μπορέσαμε να βρούμε μια οριστική λύση”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

“Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά επιλογών για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης της Ελλάδας”, που εκτιμάται σε 32 δισεκατομμύρια ευρώ, προσέθεσε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

“Έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά πρέπει να υπάρξει λίγο περισσότερη”, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Οργισμένη δήλωση Γιούνκερ μετά τη συνεδρίαση

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα