Αναδρομικές φοροαπαλλαγές ακινήτων στο Άγιο Όρος ζητούν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων

Αναδρομικές φοροαπαλλαγές ακινήτων στο Άγιο Όρος ζητούν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων
Karyes, Mount Athos on May 29, 2016. / , , 29 2016. SOOC

Ο Π. Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ), ο Γ. Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ) και ο Γ. Σαρίδης (ΕΚ) ζήτησαν απαλλαγή φόρου ακινήτων για υποθέσεις που εκκρεμούν. Επιφυλάσσεται το υπουργείο Οικονομικών

Τη φοροαπαλλαγή όλτων των ακινήτων των μονών του Αγίου Όρους, εντός ή εκτός αυτού, που βρίσκονται σε φορολογική εκκρεμότητα ζητούν με τροπολογία τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων.

Οι τρείς βουλευτές (Πάνος Σκουρολιάκος, Γιώργος Λαζαρίδης και Γιάννης Σαρίδης) κατέθεσαν κοινή βουλευτική τροπολογία στο συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ζητούν να απαλλαγούν από καταβολή του παλαιού Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας όλα τα ακίνητα των μονών του Αγίου Όρους είτε αυτά βρίσκονται εντός ή εκτός της Αθωνικής Πολιτείας. Η τροπολογία δεν αφορά φορολογικά ποσά που έχουν καταλογισθεί αλλά μόνον υποθέσεις που εκκρεμούν ως προς τον φορολογικό έλεγχο.

Το υπουργείο Οικονομικών που είναι αρμόδιο για την αποδοχή ή την απόρριψη της τροπολογίας επιφυλάχθηκε να απαντήσει αύριο (Παρασκευή) κατά την ψήφιση του συζητούμενου νομοσχεδίου στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες το κριτήριο της αποδοχής ή όχι της τροπολογίας θα είναι το μέγεθος της επιβάρυνσης για το Δημόσιο.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα