Από τα χαράματα στην εφορία. Λήγουν οι προθεσμίες, έρχονται τα πρόστιμα

Από τα χαράματα στην εφορία. Λήγουν οι προθεσμίες, έρχονται τα πρόστιμα
Ουρές σήμερα στις εφορίες,για τις τελευταίες εκκρεμότητες των πολιτών,κατάθεση τελών κυκλοφορίας,ΦΑΠ,ΦΠΑ κλπ καθώς σήμερα και άυριο είναι οι τελευταίες εργάσιμες ημέρες του χρόνου,Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Καμία απόφαση για παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι στιγμής. Συνωστισμός στις εφορίες, που σήμερα κλείνουν νωρίτερα. Περίπου 100.000 πολίτες έχουν καταθέσει πινακίδες

Το αδιαχώρητο αναμένεται και σήμερα σε εφορίες και τράπεζες, καθώς εκπνέει η προθεσμία για να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις.

Ήδη σχηματίζονται ουρές στις ΔΟΥ, όλης της χώρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί η “καθιερωμένη” παράταση, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο υπόχρεοι θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι (ημιαργία), για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει από 1η Ιανουαρίου να πληρώσουν διπλό το αντίτιμο των τελών. Οι νέες βεβαιώσεις με τα πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν την 1η Ιανουαρίου στο Taxisnet και οι υπερήμεροι θα πρέπει να τις εκτυπώνουν και να πηγαίνουν στις τράπεζες για να πληρώσουν.

Από τις αρχές Νοεμβρίου, περίπου 100.000 πολίτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τα τέλη.

Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, οι πολίτες θα πρέπει να καταβάλλουν ακόμη:

Τον φόρο εισοδήματος: Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν τα νέα πρόστιμα, που προβλέπουν τόκο 8,75%, από την 1η Ιανουαρίου 2014. Αν καθυστερήσουν για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, θα πληρώσουν και πρόστιμο 10% επί του αρχικού κεφαλαίου.

Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας: Οι υπόχρεοι θα πρέπει να πληρώσουν την πέμπτη δόση του ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012 και την τρίτη δόση του ΦΑΠ του έτους 2013. Σημειώνεται ότι η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2014.

Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων: Για τους περισσότερους φορολογούμενους το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Τον Φόρο Πολυτελείας: Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, τις πισίνες και τα αεροσκάφη θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ, με έκπτωση 1,5%, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014.

Κλειστές εφορίες 2 και 3 Ιανουαρίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΔΟΥ θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 και την Παρασκευή 3 του μήνα.

Εκείνες τις ημέρες οι ΔΟΥ δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό ενώ επισημαίνεται ότι οι προθεσμίες εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των πολιτών θα παραταθούν σύμφωνα με Πολυγραφημένη Υπουργική Εγκύκλιο του 2002, για τις επόμενες εργάσιμες ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα