Αποκατάσταση των λαθών στο χαράτσι της ΔΕΗ και με νόμο

Αποκατάσταση των λαθών στο χαράτσι της ΔΕΗ και με νόμο
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Νομοθετική ρύθμιση για την άμεση αποκατάσταση των αδυναμιών στον υπολογισμό του τέλους ακινήτων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Δεν αποκλείεται μη καταβολή του ΦΑΠ του 2010, λόγω της έκτακτης εισφοράς

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Κώστας Ασκούνης, και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), Νίκος Σαράντης, συναντήθηκαν χθες Τετάρτη, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με το ειδικό τέλος επί των ακινήτων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση, ανέφεραν πως ο κ. Οικονόμου συμφώνησε με την κοινή θέση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι η διαδικασία καταβολής του τέλους παρουσιάζει αδυναμίες, δυσλειτουργίες και ατέλειες, οι οποίες επιτείνουν την αναστάτωση μεταξύ των πολιτών, ιδίως στις παρούσες συνθήκες της έντονης οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει ιδιαιτέρως τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

Η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔΑ έθεσαν ως βασικό αίτημα την απαλλαγή από το τέλος όλων των προσώπων, τα οποία κάνουν ήδη χρήση του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ και περιλαμβάνονται στις εν λόγω κατηγορίες.

Ο κ. Οικονόμου από την πλευρά του δήλωσε, ότι εξετάζει θετικά το αίτημα, καθώς και την πρόταση της ΚΕΔΕ να παρασχεθεί η δυνατότητα διακανονισμού των σχετικών οφειλών σε αδύναμες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ακόμη, όπως είπε, σκοπεύει να προβεί σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση όλων των προβλημάτων, τα οποία έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή του Νόμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα