Αποκριάτικα πάρτι φοροδιαφυγής

Αποκριάτικα πάρτι φοροδιαφυγής
Εφορία - Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

"Λουκέτα" και πρόστιμα της ΑΑΔΕ κατά τη διάρκεια της Αποκριάς

Τρελό πάρτι φοροδιαφυγής διαπίστωσαν οι έλεγχοι που έκανε το τετραήμερο της αποκριάς η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) της ΑΑΔΕ αφού σχεδόν 2 στις 10 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν εντοπίστηκαν να έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.

Συγκεκριμένα στην Πάτρα οι υπάλληλοι της ΥΕΕΔΕ έκαναν ελέγχους σε 102 επιχειρήσεις εστίασης πάρκινγκ καρναβαλικών εκδηλώσεων εμπορίου στολών και ψυχαγωγίας από τις οποίες οι 66 ( ποσοστό παραβατικότητας 64,70% ) βρέθηκαν είτε να μην έχουν κόψει αποδείξεις είτε να έχουν παραβιάσει ταμειακές μηχανές. Τα όργανα της ελεγκτικής αρχής έβαλαν λουκέτο σε δύο επιχειρήσεις ενώ κατέσχεσαν και μια παραβιασμένη ταμειακή μηχανή.

Η ΥΕΔΔΕ Θεσσαλονίκης σε 102 συνολικά ελέγχους εντόπισε συνολικά 276 φορολογικές παραβάσεις σε 60 (ποσοστό παραβατικότητας 59%) και έβαλε λουκέτο σε 5 επιχειρήσεις.

Στην Αττική η ΥΔΔΕ έκανε τις απόκριες 104 ελέγχους και εντοπίστηκαν 71 οι οποίες είχαν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις ( ποσοστό παραβατικότητας 68,72%). Οι ελεγκτές επέβαλαν αναστολή λειτουργίας 48 ωρών σε τέσσερις επιχειρήσεις ένα εστιατόριο στο Μαραθώνα για την μη έκδοση 5 αποδείξεων αξίας 897,40 ευρώ ένα δεύτερο εστιατόριο στο Μαραθώνα για την μη έκδοση 26 αποδείξεων αξίας 2030 ευρώ. Μια Τρίτη επιχείρηση στην οποία μπήκε λουκέτο ήταν κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα για μη έκδοση 100 αποδείξεων αξίας 600 ευρώ ενώ λουκέτο μπήκε και στην Χαλκίδα σε ψαροταβέρνα για την μη έκδοση 15 αποδείξεων αξίας 1115,07 ευρώ . Τέλος είχαμε και ένα παλαιοωλείο στο Μοναστηράκι όπου ο ιδιοκτήτης αποδείχθηκε ότι δεν είχε κάνει καν έναρξη επιτηδεύματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα