Χουλιαράκης: Σε ενάμιση χρόνο θα καταβληθούν στους ιδιώτες ληξιπρόθεσμες οφειλές 7 δις ευρώ

Χουλιαράκης: Σε ενάμιση χρόνο θα καταβληθούν στους ιδιώτες ληξιπρόθεσμες οφειλές 7 δις ευρώ
ΑΘΗΝΑ// ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει ήπιους και ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους που μειώνουν την ανάγκη λήψης νέων μέτρων είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Τι είπε για την ανάγκη υπερψήφισης και για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας

Την πλήρη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ύψους 7 δις ευρώ μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ανοίγοντας στη Βουλή την τετραήμερη συζήτηση  του πολυνομοσχεδίου με την πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων των δανειστών.

Ο κ. Χουλιαράκης ενημέρωσε τις αρμόδιες επιτροπές για το ζήτημα των εξόφλησης των  ληξιπρόθεσμων οφειλών ενώ σχετικές λεπτομέρειες είχε δώσει και χθες στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ειδικότερα ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουν καταβληθεί στους ιδιώτες 3,1 δις ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 3,9 δις ευρώ οφειλών θα καταβληθεί μέχρι το τέλος του 2016.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αν και παραδέχτηκε ότι το συζητούμενο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει «δύσκολη πολιτική οικονομία» στη συνέχεια χαρακτήρισε ιδιαίτερα ήπιους τους δημοσιονομικούς στόχους του και τους περιέγραψε ως ρεαλιστικούς. Ανέφερε, επίσης, ότι το πολυνομοσχέδιο έχει τρεις κύριους στόχους. Πρώτον την περαιτέρω δημοσιονομική σταθεροποίηση με την ενσωμάτωση «ιδιαίτερα ήπιων, ρεαλιστικών στόχων» που μειώνουν την ανάγκη νέων μέτρων. Ο δεύτερος στόχος, όπως είπε, αφορά στην περαιτέρω εμπέδωση της δημοσιονομικής σταθερότητας και την τόνωση της ανάκαμψης και ο τρίτος την υποστήριξη της μακροχρόνιας βιώσιμης ανάπτυξης.

Κάλεσε, μάλιστα, τη Βουλή να  υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο συνδέοντάς το άρρηκτα με την ανάγκη εφαρμογής της συμφωνίας της 12Ιουλίου. «Η συμφωνία αλλά και η ψήφιση του συζητούμενου πολυνομοσχεδίου επιτρέπει τη χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, εξαλείφει τον κίνδυνο εξόδου από το κοινό νόμισμα, σταθεροποιεί τα δημοσιονομικά και δημιουργεί τις συνθήκες για την έξοδο από την κρίση» είπε ο κ. Χουλιαράκης. Συμπλήρωσε, όμως, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση είναι η εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ με σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών το επόμενο δίμηνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα