Διευκρινήσεις για τις αλλαγές στον ΦΠΑ και τις φορολογικές δηλώσεις

Διευκρινήσεις για τις αλλαγές στον ΦΠΑ και τις φορολογικές δηλώσεις
Η λέξη ΦΠΑ σχηματισμένη από γράμματα του επιτραπέζιου παιχνιδιού Scramble περιτρυγιρισμένη από νομίσματα και χαρτονομίσματα του ευρώ και πιστωτικές κάρτες. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δίνει νέες διευκρινίσεις για τις προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και την έναρξη ισχύος των αλλαγών στον ΦΠΑ

Νέες διευκρινίσεις δίνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την εναρξη ισχύος των αλλαγών στο ΦΠΑ καθως και για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων επισημαίνοντας ότι η 31 Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος.

Ειδικότερα διευκρινίζεται οτι:

– Η έναρξη ισχύος των νέων συντελεστών ΦΠΑ, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν με το ν. 4334/2015, είναι η 20η Ιουλίου 2015.

Ειδικότερα για τα ξενοδοχεία (υπηρεσίες διαμονής), ο συντελεστής διαμορφώνεται σε 6% κατά τη μεταβατική περίοδο από 20/7-30/9/2015.

– Για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2014, η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου είναι η 31η Αυγούστου 2015.

– Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), που είχε παραταθεί μέχρι την 27η Ιουλίου 2015, παρατείνεται εκ νέου ως και την 26η Αυγούστου 2015.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα