Έρχεται η αναλογική καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Έρχεται η αναλογική καταβολή των τελών κυκλοφορίας
Περισσότερες από 700 πινακίδες κατατέθηκαν έως αργά το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2011 στη ΔΟΥ Τρικάλων αφού η οικονομική κρίση, καθιστά δυσβάσταχτο το κόστος συντήρησης και κυκλοφορίας των οχημάτων και πλέον οικογένειες με δύο αυτοκίνητα ακινητοποιούν το ένα, ενώ και οι επαγγελματίες, μειώνουν οχήματα που έχουν στις επιχειρήσεις τους. Δεν απουσιάζουν όμως και οι περιπτώσεις με Τρικαλινούς που έχουν ένα αυτοκίνητο και το απενεργοποιούν, καθώς έχουν μείνει άνεργοι και δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα συντήρησης οχήματος. Επίσης και συνταξιούχοι που βλέπουν τη σύνταξή τους να μειώνεται παραδίοδυν τις πινακίδες απο μοτοποδήλατα αφού αδυνατούν να τα συντηρήσουν. Η εκτίμηση των υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Τρικάλων, είναι πως με την λήξη του έτους, θα έχουν παραδοθεί περισσότερες από 1.000 περίπου πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων.¦ (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Δρομολογείται η αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας, για όσους έχουν ακινητοποιήσει τα οχήματά τους. Πώς θα παραλαμβάνουν τις πινακίδες τους οι πολίτες

Στην κατάθεση, στη Βουλή, νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει την άρση ακινησίας οχημάτων και την αναλογική καταβολή των τελών κυκλοφορίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να προχωρήσει το αμέσως προσεχές διάστημα το υπουργείο Οικονομικών.

Ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να προετοιμαστούν οι σχετικές διατάξεις από τις υπηρεσίες της, ώστε να προχωρήσει άμεσα η νομοθετική ρύθμιση. Σύμφωνα με την πρόταση, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν τις πινακίδες τους για διάστημα:

  1. Ενός μήνα καταβάλλοντας τα 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  2. Τριών μηνών καταβάλλοντας τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  3. Υπόλοιπο διάστημα έως το τέλος του έτους καταβάλλοντας τα δωδέκατα που απομένουν έως τότε συν 2/12.

Δείτε παρακάτω το ύψος των τελών, ανάλογα με τα κυβικά και την παλαιότητα του οχήματος, όπως ίσχυαν για το 2016:

 

Η ανάληψη των πινακίδων θα μπορεί να γίνει μόνο μία φορά μέχρι το τέλος του έτους.  Η συγκεκριμένη απόφαση έχει στόχο να διευκολύνει τους πολίτες που, λόγω οικονομικών δυσκολιών, έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους και επιθυμούν να τις παραλάβουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα