Έρχονται αλλαγές σε τέλη κυκλοφορίας και φορολόγηση οχημάτων

Έρχονται αλλαγές σε τέλη κυκλοφορίας και φορολόγηση οχημάτων
ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Το χαλί για μεγάλες ανατροπές στρώνει απόφαση του Τσακαλώτου, που προβλέπει σύσταση ομάδας εργασίας. Ποια η βασική της αποστολή;

Το χαλί για μεγάλες ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας και τη φορολόγηση των οχημάτων «στρώνει» απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, που υπεγράφη στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, με την απόφαση του κ. Τσακαλώτου – φέρει ημερομηνία υπογραφής 18 Μαρτίου – προβλέπεται η σύσταση ομάδας εργασίας με βασική αποστολή τον εξορθολογισμό της φορολογίας οχημάτων και των τελών κυκλοφορίας.

Η εν λόγω ομάδα εργασίας θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις που θα έχουν στόχο την τροποποίηση και τον εξορθολογισμό της φορολογίας οχημάτων και των τελών κυκλοφορίας.

Η απόφαση του κ. Τσακαλώτου έρχεται σε μια στιγμή που το οικονομικό επιτελείο έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την εξεύρεση πρόσθετων εσόδων, με στόχο να κλείσει το δημοσιονομικό κενό, ήτοι ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

«Η ομάδα εργασίας δύναται να καλεί στις συνεδριάσεις της εμπειρογνώμονες και σχετικούς φορείς, για την υποβοήθηση του έργου της, αν αυτό απαιτηθεί», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Η κατάθεση των σχετικών προτάσεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 29 Απριλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα