Με “e-ραβασάκι” η δεύτερη δόση έκτακτης εισφοράς

Με “e-ραβασάκι” η δεύτερη δόση έκτακτης εισφοράς
Συνωστισμός στα ταμεία της ΔΟΥ Τρικάλων απο νωρίς το πρωί της Πέμπτης 29/09/2011 απο πολίτες που πληρώνουν την έκτακτη εισφορά. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Περίπου 592.000 ειδοποιητήρια για την πληρωμή της δεύτερης δόσης της έκτακτης εισφοράς αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Στην πλειοψηφία τους, αφορούν φορολογούμενους που υπέβαλαν δήλωση μέσω TAXISnet

Στην επιλογή “Υπηρεσίες προς Πολίτες Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου”, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, αναρτήθηκαν χιλιάδες ειδοποιητήρια για την πληρωμή της δεύτερης δόσης της έκτακτης εισφοράς.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ, το 83% των ειδοποιήσεων προέκυψε από την εκκαθάριση των δηλώσεων φόρου εισοδήματος 2011 που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα οι πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISnet μπορούν να εκτυπώσουν την εν λόγω ειδοποίηση πληρωμής της 2ης δόσης, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για την εξόφληση στα πιστωτικά ιδρύματα.

Εναλλακτικά, για την πληρωμή της 2ης δόσης στα πιστωτικά ιδρύματα, εφόσον η δόση αυτή είναι ισόποση με την 1η δόση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η απόδειξη πληρωμής της 1ης δόσης, ή το απόκομμα πληρωμής της 1ης δόσης που είναι ενσωματωμένο στα εκκαθαριστικά σημειώματα.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να απευθύνονται για την πληρωμή και στη ΔΟΥ.

Όσοι φορολογούμενοι φυσικά πρόσωπα,  δεν έχουν λάβει ακόμη εκκαθάριση δηλώσεων του οικονομικού έτους 2011, δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια.

Η προθεσμία καταβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, της έκτακτης εισφοράς στις αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος έχει παραταθεί μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, πως με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών η είσπραξη της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, της έκτακτης εισφοράς σε αντικειμενικές δαπάνες και του τέλους επιτηδεύματος, ανατίθεται σε τράπεζες που συμμετέχουν στην εταιρεία Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε. (ΔΙΑΣ Α.Ε.) και στα πιστωτικά ιδρύματα:

– ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

– ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

– ALPHA BANK

– GENIKI Bank

– ATTICA BANK

– ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

– EUROBANK − EFG

– FBB−ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

– ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

– PROTONBANK

– MILLENNIUM BANK

– ATE BANK

– T BANK

– ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

– ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

– HSBC

– ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΤΕ

– ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε.

– ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

– ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

– ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

– ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

– ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

– ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

– ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΑΜΙΑΣ

– ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

– ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

– ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΣΒΟΥ – ΛΗΜΝΟΥ

– ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

– ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ

– ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΡΑΜΑΣ

– ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα