Προσωρινή αναστολή διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ

Προσωρινή αναστολή διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ
ΛΑΡΙΣΑ-ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ -ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ) Eurokinissi

Κανονικά θα εκδίδονται οι εντολές διακοπής ρεύματος σε όσους δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων. Ωστόσο, δεν θα εκτελούνται προσωρινά, με εντολή του υπουργείου Οικονομικών

Στην προσωρινή αναστολή των διακοπών παροχής ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν πλήρωσαν το ειδικό τέλος ακινήτων, προχωράει η ΔΕΗ.

Η απόφαση αναστολής της διακοπής δίνει επιπλέον μερικές ημέρες στους καταναλωτές, να πληρώσουν το τέλος, αλλά και στο Υπουργείο Οικονομικών, να προχωρήσει στη θέσπιση των ρυθμίσεων που ανήγγειλε για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

“Οι εντολές διακοπής ρεύματος θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά”

“Ύστερα απο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής θα αναστείλει για μερικές ημέρες τις εντολές αποκοπών που έχουν σχέση με το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), προκειμένου να υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες”, δήλωσε ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ, Κίμωνας Στεριώτης.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο ίδιος, η ΔΕΗ και οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές ρεύματος υποχρεούνται από το νόμο να συνεχίσουν την αποστολή εντολών έκδοσης αποκοπών προς το Διαχειριστή του Δικτύου, εφόσον δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ρεύματος, μετά την παρέλευση 40 ημερών απο την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, ζήτησε χθες Σάββατο, από τη Διοίκηση της ΔΕΗ να μην προχωρήσει στην έκδοση εντολών αποκοπής ηλεκτροδότησης στις 21 Νοεμβρίου, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας των 40 ημερών, αποπληρωμής του τέλους για τους πρώτους λογαριασμούς, που εκδόθηκαν.

Σημειώνεται δε, πως μεταξύ των δεκάδων χιλιάδων καταναλωτών που δεν έχουν πληρώσει ακόμη το τέλος συγκαταλέγονται και υπερήλικες, άνεργοι, άτομα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και εν γένει άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Εν αναμονή των ρυθμίσεων εξαίρεσης από το τέλος

Δεδομένων των σφαλμάτων στον υπολογισμό του τέλους και της ανάγκης εξαίρεσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων από το “χαράτσι”, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να θεσπίσει σχετικές ρυθμίσεις άμεσα.

Η θέσπισή τους πάντως θα εξαρτηθεί από συνδυαστικά κριτήρια, τα οποία σχετίζονται με το ετήσιο εισόδημα αλλά και την αξία της ακίνητης περιουσίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους”, για τους ανέργους η απαλλαγή δεν παρέχεται εφόσον το οικογενειακό εισόδημά τους υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Παράλληλα, για όλες τις ευπαθείς ομάδες μειωμένοι συντελεστές και απαλλαγές δεν ισχύουν αν η αξία της ακίνητης περιουσίας του φορολογουμένου υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ, η οποία προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ή αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο έχει τιμή ζώνης πάνω από 3.000 ευρώ ή έχει έκταση πάνω από 120 τ.μ., προσαυξανόμενη κατά 20 τ.μ. για κάθε παιδί μέχρι τα 200 τ.μ.

Ακυρώθηκε η συνάντηση των δημάρχων με τη διοίκηση της ΔΕΗ

Δεν έχει νόημα και δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της διοίκησης της ΔΕΗ με δημάρχους της Αθήνας για το τέλος ακινήτων που είχε προγραμματισθεί για αύριο, ανακοίνωσε απόψε η επιχείρηση.

“Η ΔΕΗ υποχρεούται να εφαρμόζει πλήρως όλα όσα προβλέπονται για το τέλος ακίνητων που ψηφίστηκε με νομό από την Πολιτεία”, αναφέρει η ΔΕΗ. “Ως εκ τούτου η ΔΕΗ υλοποιεί αποφάσεις της Πολιτείας και οποιοσδήποτε τρίτος εκφράζει διαφορετικές απόψεις θα πρέπει να τις απευθύνει προς την Πολιτεία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα