Στουρνάρας: Μένει το χαράτσι και το 2013

Στουρνάρας: Μένει το χαράτσι και το 2013
Αναβλήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικα την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013. Στο στιγμιότυπο ο υπουρ5γός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Φοροελαφρύνσεις από το 2014 είναι το μήνυμα του υπουργού Οικονομικών προς τους πολίτες. Επιβεβαιώνει ότι θα πληρώσουμε χαράτσι και φέτος

Κλείνει τη συζήτηση για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας, με δήλωσή του στο “Βήμα της Κυριακής”, επικαλείται τη “μαύρη τρύπα” στα ταμεία.

“Για τις αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό το ειδικό τέλος να παραμείνει ως έχει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ως το τέλος του 2013” σημειώνει ο υπουργός.

Ο Γιάννης Στουρνάρας τονίζει ακόμα ότι οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν φοροελαφρύνσεις από το 2014 και προσθέτει ότι το 2013 είναι η πιο κρίσιμη χρονιά του προγράμματος και δεν επιτρέπονται παρεκκλίσεις.

“Ο ενιαίος φόρος και οι ελαφρύνσεις που θα υπάρξουν με τις αλλαγές να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2014. Έτσι θα έχουμε και τον χρόνο προετοιμασίας του μηχανισμού είσπραξης των φόρων αλλά και τα έσοδα από το τέλος που είναι σημαντικά θα εισπράξει κανονικά το κράτος εφέτος που είναι η πιο κρίσιμη χρονιά του προγράμματος” σημειώνει ο υπουργός.

ΚΚΕ: “Να εισπράξουν οργή και αποφασιστικότητα”

“Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών δεν μπορούν πια να ζήσουν, δεν μπορούν να πληρώνουν φόρους, χαράτσια, χρέη, η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα συνεχίζει να στέλνει το δυσβάσταχτο χαράτσι με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ” αναφέρεται σε σχόλιο του ΚΚΕ, σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για το χαράτσι.

“Αυτό που πρέπει να εισπράξει εκτός από την οργή είναι και η αποφασιστικότητα του λαού να βάλει τέλος με την οργάνωση και την πάλη στα μέτρα και την πολιτική που τον εξαθλιώνουν” καταλήγει το σχόλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα