Τα γύρισε για τις λίστες με τους φοροφυγάδες ο Κουσελάς

Τα γύρισε για τις λίστες με τους φοροφυγάδες ο Κουσελάς
ΣΥΝΕΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-- ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ (ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI) Eurokinissi

Αρνήθηκε ότι έχει τη λίστα με τους 3.800 οφειλέτες του Δημοσίου ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς. Απέσυρε τους ισχυρισμούς του περί αδράνειας εκ μέρους του πρωθυπουργού

Χθες Δευτέρα, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κουσελάς έκανε στροφή 180 μοιρών, αρνούμενος ότι έχει στα χέρια του την περί ου ο λόγος λίστα.

“Δεν δήλωσα ποτέ, ότι διαθέτω λίστα με μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου και πολύ περισσότερο, ότι έδωσα τέτοια λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου” είπε ο πρώην υφυπουργός, απαντώντας στην αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, που ζήτησε από την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Β. Παπανδρέου, να κληθούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση αυτή για να δώσουν εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Κουσελάς υποστήριξε, πως είχε στη διάθεσή του λίστα με ονόματα οφειλετών του Δημοσίου, με βεβαιωμένα μεν ανείσπρακτα δε χρέη προς το Δημόσιο, για την οποία είχε ενημερώσει τον τότε υπουργό, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος την άφησε… αναξιοποίητη.

Οι δηλώσεις μάλιστα του κ. Κουσελά προκάλεσαν την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα, Γρ. Πεπόνη, ο οποίος διέταξε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης για την εξακρίβωση, εάν έχουν διαπραχθει από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως απιστία σε βάρος του Δημοσίου.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε, ότι έφυγε από την κυβέρνηση, επειδή ήθελε να χτυπήσει τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου, κάτι που έθεσε εις γνώση του πρωθυπουργού, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε.

Κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε τις σχετικές δηλώσεις, ο κ. Κουσελάς άσκησε κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο, για αναποτελεσματικότητα όσον αφορά στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

“Εγώ είμαι υπουργός τρεις μήνες. Εσύ ειδικά δεν θα έπρεπε να το λες αυτό. Εσύ τι έκανες όταν ήσουν σε αυτό το Υπουργείο;”, του απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

Απαντώντας του, ο κ.  Κουσελάς υποστήριξε, ότι έφυγε από την κυβέρνηση γιατί ενώ είχε στα χέρια του λίστα με 3.800 οφειλέτες του Δημοσίου για ποσά άνω του 1.000.000 ευρώ για τον καθένα, άμεσα εισπράξιμα, γεγονός που είχε θέσει υπόψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, δεν κατέστη δυνατόν να τους “χτυπήσει”.

Στους δημοσιογράφους λίγο αργότερα, ο πρώην υφυπουργός φέρεται να διευκρίνισε, ότι η επίμαχη λίστα αφορά 3.800 φοροφυγάδες με χρέη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα