Τράβηξε ‘ματσέτα’ κατά τη διάρκεια ελέγχου από τους εφοριακούς

Τράβηξε ‘ματσέτα’ κατά τη διάρκεια ελέγχου από τους εφοριακούς
Το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Με ένα μεγάλο μαχαίρι απείλησε τους ελεγκτές της υπηρεσίας Ελέγχου Διασφάλισης Εσόδων, επιχειρηματίας από το Βόλο. Φυσικά κατέληξε πίσω από τα κάγκελα

Με ένα μακρύ μαχαίρι αντιμετώπισε τους ελεγκτές της Υπηρεσίας Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων  Εσόδων που τον επισκέφτηκαν για έλεγχο επιχειρηματίας από τον χώρο της εστίασης στην Αγριά Βόλου με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ όταν ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχή δημοσίων εσόδων προσήλθαν για έλεγχο στο ζαχαροπλαστείο του εν λόγω κυρίου μετά από τρεις διαδοχικές καταγγελίες από πελάτες του για μη έκδοση αποδείξεων .

 Η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου επιχειρηματία ήταν εκρηκτική . Άρπαξε ένα μακρύ μαχαίρι (κάτι σαν σπαθί είπαν οι παριστάμενοι ) και άρχισε να απειλεί τους ελεγκτές .Όπως ήταν φυσικό ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία συνέλαβε τον θερμόαιμο επιχειρηματία ενώ σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα όπλα και πυρομαχικά .

 Σχολιάζοντας το πολλοστό περιστατικό βίας σε βάρος φορολογικών ελεγκτών η υφυπουργός οικονομικών κ Κατερίνα Παπανάτσιου, τόνισε ότι «οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής».

 Η κ. Παπανάτσιου τόνιζε ότι οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.

«Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν» κατέληγε η υφυπουργός.

Πιτσιλής: Οποιαδήποτε μορφή βίας, δεν είναι ούτε κατ’ ελάχιστο ανεκτή

Την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την προστασία των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προαναγγέλει με σημερινή δηλωσή του ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μετά και το πρόσφατο περιστατικό στην Αγριά του Βόλου, όπου ιδιοκτήτης ταβέρνας πυροβόλησε στον αέρα στη διάρκεια ελέγχου από εργαζομένους της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων.

«Οποιαδήποτε μορφή βίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Πιτσιλής, «δεν είναι ούτε κατ’ ελάχιστο ανεκτή, πολύ περισσότερο οι ένοπλες απειλές, τις οποίες θεωρούμε αδιανόητες. Ευχαριστώ προσωπικά την ηγεσία της αστυνομίας για την άμεση ανταπόκρισή της. Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας».

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι «είμαστε σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ελεγκτές της Αρχής από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας ή απειλών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα