"Φρένο" στις αυξήσεις τιμών για 50 βασικά προϊόντα

Σούπερ Μάρκετ (φωτό αρχείου)
Σούπερ Μάρκετ (φωτό αρχείου) GETTY IMAGES

Συμφωνία μεταξύ Υπουργού Ανάπτυξης και εκπροσώπων του λιανεμπορίου. Έπονται επαφές με τη βιομηχανία.

Τη δημιουργία ενός «καλαθιού» 50 βασικών προϊόντων στα οποία θα υπάρξει προσπάθεια συγκράτησης των ανατιμήσεων συζήτησαν την Τετάρτη (05/10) ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης  και στελέχη του οργανωμένου λιανεμπορίου.

Παρά το γεγονός του ότι εν πολλοίς οι τιμές στο ράφι εξαρτώνται από τους προμηθευτές και τη βιομηχανία – εκπροσώπους των οποίων η ηγεσία του ΥΠΑΝ θα συναντήσει την ερχόμενη εβδομάδα – εν τούτοις υπήρξε προκαταρκτική συζήτηση για το θέμα.

ADVERTISING

Οι εκπρόσωποι των αλυσίδων σούπερ μάρκετ δεσμεύτηκαν να παρουσιάσουν εντός του Οκτωβρίου τις σχετικές προτάσεις τους με προϊόντα από 20 βασικές κατηγορίες τροφίμων και αγαθών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ά. Γεωργιάδη δεν πρόκειται για μια άτυπη συμφωνία μεταξύ λιανεμπόρων και πολιτείας, καθώς η κάθε αλυσίδα θα προτείνει τη δική της καταναλωτική πρόταση, ανταποκρινόμενη στην αδήριτη ανάγκη συγκράτησης τιμών.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης πως «είναι μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε και να την κερδίσουμε». Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκε διεξοδικά και το ζήτημα της επάρκειας των προϊόντων, με τους λιανεμπόρους να διαβεβαιώνουν για τα ασφαλή επίπεδα αποθεμάτων και ροών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε επίσης εκτενώς το ενεργειακό και μέτρα που θα βοηθήσουν στη μείωση του ενεργειακού κόστους αλλά και ως προς την επιδότηση που δίνει η Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σούπερ Μάρκετ, Άδωνις Γεωργιάδης, Λιανεμπόριο, Ακρίβεια
SHARE:

24Media Network