Γ. Χατζηθεοδοσίου: Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις λόγω της κακοκαιρίας

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις λόγω της κακοκαιρίας
Οδηγοί εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό intime

Η αποζημίωση μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 100.000 ευρώ για τις ζημιές λόγω κακοκαιρίας.

Για τις αποζημιώσεις που μπορούν να διεκδικήσουν οι πολίτες λόγω της κακοκαιρίας μίλησε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ1 και MEGA ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι η αποζημίωση μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 100.000 ευρώ, ενώ σημείωσε ότι αν κάποιος λάβει ένα ποσό εξωδικαστικά, δεν θα μπορεί να έχει άλλες διεκδικήσεις.

Αναφέρθηκε ακόμη στις περιπτώσεις των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και των καταστροφών λόγω πτώσεων δέντρων ή κλαδιών.

«Αν κάποιος είχε ατύχημα σε αυτούς τους δρόμους, θα λάβει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία, αλλά επειδή τα ατυχήματα ήταν πάρα πολλά, οι εταιρείες θα στραφούν κατά της Αττικής Οδού ή κατά της περιφέρειας και των δήμων για τους υπόλοιπους οδικούς άξονες. Είναι σίγουρο ότι θα ασκήσουν το αναγωγικό δικαίωμα», σημείωσε ο πρόεδρος.

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που έπεσαν δέντρα και κλαδιά πάνω στα αυτοκίνητα. Αν δεν έχει ασφάλεια για φυσικά φαινόμενα, θα πρέπει να κινηθούν νομικά κατά των ΟΤΑ για να λάβουν αποζημιώσεις. Και οι περιπτώσεις ήταν πάρα πολλές», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα