Γαλλία: Στο 7% ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2021 – Ο ισχυρότερος εδώ και 52 χρόνια

Γαλλία: Στο 7% ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2021 – Ο ισχυρότερος εδώ και 52 χρόνια
Ο Εμανουέλ Μακρόν 2022 John Thys/ap

Τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης εδώ και πάνω από πέντε δεκαετίες κατέγραψε το 2021 η Γαλλία. Για το σύνολο του 2021, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 7%.

Η Γαλλία κατέγραψε πέρυσι την ισχυρότερη ανάπτυξή της εδώ και πάνω από πέντε δεκαετίες καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ανέκαμψε από την κρίση της COVID-19 ταχύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,7% τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους ύστερα από ένα ιδιαίτερα ισχυρό τρίτο τρίμηνο όταν ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 3,1%, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία INSEE. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν κατά μέσο όρο ανάπτυξη 0,5% για το τέταρτο τρίμηνο.

Για το σύνολο του 2021, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 7%, ο ισχυρότερος από το 1969, ύστερα από συρρίκνωση κατά 8% το 2020 όταν τα αυστηρά lockdowns που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας έπληξαν την οικονομία.

Η οικονομία ανέκαμψε το δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς η εμβολιαστική εκστρατεία εντάθηκε και η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς για την αντιμετώπιση της COVID-19.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version