Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργήσει το πλαφόν κέρδους σε καύσιμα και άλλα προϊόντα

Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργήσει το πλαφόν κέρδους σε καύσιμα και άλλα προϊόντα
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης INTIME NEWS

Ο υπουργός Ανάπτυξης από το Open Tv προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση βαριών προστίμων σε πολλές επιχειρήσεις, ακόμη και σούπερ μάρκετ για υπερβάλλον κέρδος.

Με το περιθώριο κέρδους που λειτουργούσαν οι επιχειρήσεις το Σεπτέμβρη του 2021 θα πρέπει εφεξής να λειτουργούν όσοι εμπορεύονται ή παράγουν προϊόντα το κόστος των οποίων επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτό ανέφερε μιλώντας νωρίτερα στο Open ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι κατ΄ ανώτατη τιμή το περιθώριο κέρδους του Σεπτέμβρη πλέον θα είναι πλέον ο οδηγός. Μάλιστα διασαφήνισε ότι η επιλογή αυτή γίνεται με μέριμνα και για τις περιοχές όπως τα νησιά, όπου υπάρχουν αυξημένα κόστη (πχ μεταφοράς) και γι’ αυτό προβλέπεται ο προσδιορισμός του πλαφόν κέρδους στη βάση εσόδων – εξόδων.

“Γενικά όλες οι επιχειρήσεις να καταλάβουν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη αυτή τη δεδομένη συγκυρία”, τόνισε νωρίτερα στο Open o υπουργός Ανάπτυξης που μάλιστα προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση βαριών προστίμων σε πολλές επιχειρήσεις, ακόμη και σούπερ μάρκετ για υπερβάλλον κέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι την επιβολή πλαφόν κέρδους στα καύσιμα και σε όποιο προϊόν κρίνεται κρίσιμο και σχετίζεται ή επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως τα σιτηρά θα ανακοινώσει άμεσα η Κυβέρνηση δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης μιλώντας χτες στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” του blue Sky. Διευκρίνισε ότι η σχετική διάταξη – τροπολογία είναι έτοιμη από τον ίδιο, έχει συμφωνήσει και ο Πρωθυπουργός και θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η Ελλάδα έπραξε καλώς που έστειλε στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία. Θα έχει τεράστιο οφελος από τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού.

Η Ελλάδα πρόσθεσε είναι με αυτόν που δέχτηκε την επίθεση και βρίσκεται στην σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Αναφερόμενος στις συνέπειες του πολέμου στην Ελλάδα ανέφερε ότι κάποια οικονομική ζημιά θα υπάρξει αλλά δεν θα είναι τεράστια, ούτε έχουμε πια πολλούς Ρώσους τουρίστες στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα