Γερμανία-ΕΕ: Η συζήτηση για έναν ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μόλις ξεκινάει

Γερμανία-ΕΕ: Η συζήτηση για έναν ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μόλις ξεκινάει

Σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία ενός κοινού προϋπολογισμού εντός της Ένωσης

Η μακροπρόθεσμη δημιουργία ενός προϋπολογισμού για την Ευρωζώνη συζητείται στο σύνολο της Ε.Ε. Πρόκειται για πρόταση, η οποία προέρχεται από την Έκθεση των 5 Προέδρων" και η συζήτηση για αυτή "μόλις ξεκινάει", δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα περί επιβολής πανευρωπαϊκού φόρου.

"Μεμονωμένα στοιχεία, τα οποία συζητούνται, πρέπει να αντιμετωπισθούν συνολικά. Το θέμα είναι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης μακροπρόθεσμα και - αυτό είναι πολύ σημαντικό - προϋποθέτει αλλαγές των Ευρωπαϊκών Συνθηκών. Η συζήτηση βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και δεν αναμένονται προτάσεις μετά τη θερινή ανάπαυλα", δήλωσε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομίας, ο Τομπίας Ντούνοφ, εκπρόσωπος του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, παρέπεμψε και στην σχετική πρόταση που υπέβαλαν από κοινού ο γερμανός αντικαγκελάριος με τον γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE: