Γερμανικά εμπόδια στη συμφωνία για το “κούρεμα”

Γερμανικά εμπόδια στη συμφωνία για το “κούρεμα”
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΣΑΡΛΣ ΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) Icon

Διαβάστε για τις νέες επιπλοκές στο PSI. Συνεχίζονται και το Σάββατο οι συνομιλίες. Τι ανακοίνωσε το IIF

Σήμερα θα συνεχιστούν οι συνομιλίες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τον κ. Τσαρλς Νταλάρα, εκπρόσωπο του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), για το ζήτημα του PSI.

Οι συνομιλίες του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου με τον κ. Νταλάρα και τον κ. Βενιζέλο την Παρασκευή ξεκίνησαν περίπου στις 20:00 και ολοκληρώθηκαν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούν το Βερολίνο, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ, για χαμηλό επιτόκιο στα νέα ομόλογα, οδήγησαν σε νέες επιπλοκές.

Ο Τσαρλς Νταλάρα προσήλθε στις διαπραγματεύσεις με εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί επιτόκιο έως 3,8%, αλλά το ΔΝΤ, το Βερολίνο και η ΕΚΤ, επέμεναν σε χαμηλότερο, καθώς σε άλλη περίπτωση θεωρούν ότι το ελληνικό χρέος δεν θα είναι βιώσιμο και θα χρειαστεί στο μέλλον νέο “κούρεμα”.

Έτσι και πάλι δεν υπήρξε οριστική συμφωνία. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το IIF, η συμφωνία είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της και κάλεσε όλες τις πλευρές να δράσουν αποφασιστικά. Η συμφωνία στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται “ιστορική”.

“Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι προϋποθέσεις για μια εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών (PSI) αρχίζουν να ‘μπαίνουν σε μια σειρά’. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αδράξουμε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε μια ιστορική συμφωνία και να συνεισφέρουμε στην οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας, της Ευρωζώνης και συνεπακόλουθα της παγκόσμιας οικονομίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα