Γερμανικές 'παραχωρήσεις' στην Ελλάδα για το συνταξιοδοτικό

Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ)
Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ) EUROKINISSI

Ικανοποιημένη με έναν συνδυασμό μέτρων που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού προγράμματος, θα είναι η Γερμανία, σύμφωνα με το Bloomberg

Η Γερμανία θέλει να δώσει στην Ελλάδα ευελιξία όσον αφορά στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγή που έχει γνώση της γερμανικής θέσης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, 'Άνγκελα Μέρκελ, προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα βάρη από τη μαζική εισροή προσφύγων στην Ευρώπη.

Ενώ προηγουμένως ζητούσε μειώσεις στις συντάξεις, αναφέρει η πηγή, η Γερμανία θα ήταν τώρα ικανοποιημένη με έναν συνδυασμό μέτρων που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, καθώς η ομάδα των πιστωτών αξιολογεί την πρόοδο της Ελλάδας αναφορικά με την επίτευξη των όρων του προγράμματος.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο και ότι χρειάζεται μείωση των συντάξεων. Αντίθετα, προσθέτει το Bloomberg, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα σταθεί εμπόδιο κάθε «λογικής λύσης» που διασφαλίζει ένα βιώσιμο ελληνικό προϋπολογισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις, Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το Κοινωνικό Εισόδημα βάζει στην 'μέγγενη' το επίδομα τέκνων

Πετρόπουλος: Περισσότεροι οι πολυσυνταξιούχοι από τους μονοσυνταξιούχους

SHARE: