Goldman Sachs: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα

Goldman Sachs: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα
ΑΘΗΝΑ-ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας θα οδηγήσει σε φαύλο κύκλο ύφεσης και δημοσιονομικών αστοχιών, εκτιμά η Goldman Sachs. Φέρνει ως παράδειγμα την Ελλάδα και καταδικάζει την διαδοχική επιβολή μέτρων

Οι δυνατότητες για πρόσθετες δημοσιονομικές παρεμβάσεις στις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης είναι περιορισμένες, σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs.

Στην έκθεσή της, η επενδυτική τράπεζα αναφέρει, πως τα αποτελέσματα των διαρθρωτικών μέτρων που επιβάλλονται στις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να αξιολογηθούν στις περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, είναι περιορισμένες.

Ορμώμενη από την ελληνική εμπειρία, αναφέρει ότι οι Αρχές έχουν συνειδητοποιήσει, πως οι απαιτήσεις για μεγαλύτερες δημοσιονομικές προσπάθειες, εγκυμονούν τον κίνδυνο παγίδευσης των περιφερειακών χωρών σε έναν φαύλο κύκλο μεγαλύτερης λιτότητας και μείωσης των φορολογικών εσόδων.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την έκθεση, αντί να ζητείται μεγαλύτερη λιτότητα, το βάρος άσκησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας θα πρέπει να μετατοπιστεί προς το σχεδιασμό ενός νέου δημοσιονομικού καθεστώτος με πιο μακροπρόθεσμες στοχεύσεις.

Ακόμη, η Goldman Sachs θεωρεί απίθανο, μία και μόνο χώρα να εξέλθει από το ευρώ, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μία ευρύτερη κρίση και τελικά κατάρρευση της Ένωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα