H Αθήνα κορυφαίος προορισμός στην Ευρώπη, για ταξίδια πόλεως

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Η πρωτεύουσα της χώρας μας απέσπασε κορυφαίο βραβείο, το οποίο παρέλαβε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στην τελετή απονομής του καταξιωμένου θεσμού World Travel Awards που έγινε χθες βράδυ στην Αθήνα.

Την ύψιστη διάκριση από τον χώρο του τουρισμού γνώρισε χθες η Αθήνα, καθώς ανακηρύχθηκε κορυφαίο προορισμός στην Ευρώπη, για ταξίδια πόλεως. Κατά τη διάρκεια του κορυφαίου θεσμού World Travel Awards, που έγινε για πρώτη φορά στην Αθήνα και μάλιστα στο Ζάππειο Μέγαρο, και που διοργάνωσε με επιτυχία η πολυβραβευμένη διεθνώς, ελληνική εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων, Hotel Brain, η Ακρόπολη απέσπασε ένα ακόμη βραβείο, ως κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο στην Ευρώπη.

Το Παγκόσμιο Βραβείο Τουρισμού World Travel Awards, για την Αθήνα, παρέλαβε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, από τον ιδρυτή και πρόεδρο των World Travel Awards Graham Cooke και τον διευθύνοντα σύμβουλο της HotelBrain, Κωνσταντίνο Ζήκο. Αποτελεί σημαντική διάκριση και επιτυχία για τον ελληνικό τουρισμό και τον προορισμό της Αθήνας, που το υπουργείο Τουρισμού προώθησε και πρόβαλε συστηματικά τα τελευταία χρόνια και εξασφάλισε με στρατηγικές συμφωνίες την ένταξή της Αθήνας στα προγράμματα τουρισμού πόλεως των κορυφαίων ταξιδιωτικών ομίλων της Ευρώπης. H Aθήνα ξεχώρισε μεταξύ άλλων 13 υποψήφιων πόλεων: Λονδίνο, Ρώμη, Παρίσι, Άμστερνταμ, Μπέλφαστ, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γενεύη, Λισαβόνα, Πόρτο, Αγία Πετρούπολη και Βενετία.

H Αθήνα κορυφαίος προορισμός στην Ευρώπη, για ταξίδια πόλεως

Επίσης, ο ΕΟΤ βραβεύτηκε ως ο Οργανισμός στην Ευρώπη, με την καλύτερη εθνική τουριστική στρατηγική και καμπάνια για το 2018. Το βραβείο Europe’s Leading National Tourism Strategy & Campaign 2018 παρέλαβε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας, ο οποίος αναφέρθηκε στο επιτυχημένο πολυεπίπεδο πρόγραμμα που υλοποιεί η ο ΕΟΤ σε εφαρμογή των στρατηγικών κατευθύνσεων του Υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού Έλενας Κουντουρά, ως ο εθνικός φορέας στην παγκόσμια τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας.

Το βραβείο για την Ακρόπολη, ως το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο στην Ευρώπη, Europe’s Leading Tourist Attraction 2018, παρέλαβε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης.

Η υπουργός Έλενα Κουντουρά, άνοιξε την φαντασμαγορική τελετή απονομής των βραβείων, στο Ζάππειο. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στο τουριστικό άλμα της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά με επιδόσεις ρεκόρ την τελευταία τριετία, και στις νέες αναπτυξιακές και επενδυτικές ευκαιρίες που κινητοποίησε η υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική στην ελληνική τουριστική οικονομία και στην τουριστική αγορά.

H Αθήνα κορυφαίος προορισμός στην Ευρώπη, για ταξίδια πόλεως

Αναφέρθηκε ακόμη στην ισχυρή εικόνα και ζήτηση που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα ως παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες και πρώτη επιλογή στη Μεσόγειο και την Ευρώπη για αυθεντικές εμπειρίες και βιωματικά ταξίδια. Όπως επίσης και στη στοχευμένη πολιτική που σχεδίασε και υλοποίησε το Υπουργείο με αποτέλεσμα η Αθήνα από σταθμός διέλευσης επισκεπτών στο παρελθόν να έχει σήμερα καταστεί και να ξεχωρίζει ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός για ταξίδια πόλεως και διαμονής 3-4 ημερών, με ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη, στις διεθνείς αφίξεις, τις διανυκτερεύσεις, τις πληρότητες, τα έσοδα και τις νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις.

Επισήμανε την υψηλή ποιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που υποστηρίζει και προωθεί το Υπουργείο Τουρισμού, έχοντας διαμορφώσει ένα πιο ελκυστικό πλαίσιο για την στήριξη και ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, ώστε σήμερα η Ελλάδα να αποτελεί στρατηγική επιλογή ξένων ομίλων για τουριστικές επενδύσεις.

Τόνισε ακόμη τη συμβολή του ελληνικού ιδιωτικού τομέα με υψηλό επαγγελματισμό, στην παροχή υψηλού επιπέδου φιλοξενίας και στη διαρκή αναβάθμιση του ξενοδοχειακού προϊόντος.

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής, η υπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι TV-5 που κάλυπτε πανευρωπαϊκά την εκδήλωση, για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρισμός

ADVERTISING

SHARE: