Η αντίδραση του ΥΠΟΙΚ στα μέτρα – σοκ των δανειστών. ‘Απαιτούνται ρεαλιστικότερες προτάσεις’

Η αντίδραση του ΥΠΟΙΚ στα μέτρα – σοκ των δανειστών. ‘Απαιτούνται ρεαλιστικότερες προτάσεις’
ο υπουργός οικονολμικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντά σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) Eurokinissi

Οι προτάσεις των δανειστών δεν δίνουν την προοπτική της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής ευαισθησίας, καταγγέλλει το ΥΠΟΙΚ

«Η συμφωνία που τόσο ανάγκη έχει η Ελλάδα απαιτεί ρεαλιστικότερες προτάσεις από την πλευρά των θεσμών» διαμηνύει, σε έντονο ύφος, το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας, επί της ουσίας, στα μέτρα – σοκ που ζητούν από την Αθήνα οι δανειστές.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά το υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του, μετά από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων, οι θεσμοί κατέθεσαν προτάσεις η εφαρμογή των οποίων, κατά την κρίση του υπουργείου Οικονομικών, δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλύσουν τον γρίφο της οικονομικής κρίσης που ενέτειναν οι πολιτικές της προηγούμενης πενταετίας. 

Επιπλέον, οι εν λόγω προτεινόμενες πολιτικές θα βάθαιναν σημαντικά τη φτώχεια και την ανεργία.

Η συμφωνία-επίλυση που έχει ανάγκη τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη απαιτεί άμεση μετακίνηση των θεσμών σε ρεαλιστικότερες προτάσεις που να δίνουν την προοπτική της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει τέτοιες προτάσεις, καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα