Η απόφαση για την έκτη δόση στις 29 Νοεμβρίου

Η απόφαση για την έκτη δόση στις 29 Νοεμβρίου
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) ** Ελεύθερη η χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. Να αναφέρεται ως πηγή το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ** Eurokinissi

Με τα περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα, η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης θα ληφθεί στο επόμενο Eurogroup

Στο Eurogroup της 29ης Νοεμβρίου πρόκειται να ληφθεί η απόφαση για την έγκριση της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου, ύψους οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπουί, ανέφερε ότι θα είναι σε θέση να συμφωνήσει κατά την επόμενη συνάντηση που θα έχει.

“Το Eurogroup θα πρέπει να είναι σε θέση να εγκρίνει την εκταμίευση της έκτης δόσης των ελληνικών δανείων στην επόμενη συνεδρίασή του”, σημείωσε.

Η επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, είναι την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Τα χρήματα θα πρέπει να βρίσκονται μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου στα ταμεία, προκειμένου η χώρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τη στιγμή που το δημόσιο χρέος έχει εκτιναχθεί στο 165,3% του ΑΕΠ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα