Η διάσωση της Ελλάδας προτεραιότητα το 2012

default image

Νούμερο ένα στόχος για την Ευρώπη το 2012 η διάσωση της Ελλάδας. Διαβάστε στο NEWS 247 τι δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας

Ως βασική προτεραιότητα της Ευρωζώνης για το 2012 χαρακτήρισε την εξασφάλιση του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας και την ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

“Η πρώτη υποχρέωση της Ευρωζώνης φέτος είναι να επιλυθεί το θέμα του δεύτερου δανειακού προγράμματος για την Ελλάδα και να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, προκειμένου να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στα διαρθρωτικά προβλήματα στην Ευρωζώνη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, επισήμανε ότι το θέμα της ελληνικής βοήθειας θα πρέπει να επιλυθεί προτού η Ευρώπη αρχίσει να ασχολείται με το πώς θα τονωθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση.

Οι διαπραγματεύσεις για το PSI, σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, θα έχουν ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC τόνισε ότι η Ελλάδα “είναι και θα παραμείνει” μέλος της Ευρωζώνης, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει σε επίμονες ερωτήσεις για το αν θα έπρεπε να είναι μέλος της.

Απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει εάν το “κούρεμα” θα παραμείνει στα επίπεδα του 50%, αλλά σημείωσε ότι η συμφωνία θα βασιστεί στις αποφάσεις του Οκτωβρίου. “Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά η συμφωνία θα βασιστεί στη συμφωνία της ευρωπαϊκής συνόδου του Οκτωβρίου”, όπως ανέφερε.

Στη συνέχεια, όπως διευκρίνισε, “θα υπάρξει διαπραγμάτευση για το δεύτερο πρόγραμμα (διάσωσης) από την ΕΕ και το ΔΝΤ από την μία πλευρά και την ελληνική κυβέρνηση από την άλλη και πιστεύω ότι στις επόμενες εβδομάδες μπορούμε να εργαστούμε πάνω σε ένα δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα