Η ΕΕ κρατά την ανάσα της. Ισπανία: "Δεν ζητάμε βοήθεια"

Η ΕΕ κρατά την ανάσα της. Ισπανία: "Δεν ζητάμε βοήθεια"

Διαβάστε πώς απαντά η ισπανική κυβέρνηση στις πληροφορίες ότι θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης. Κρίσιμοι παράγοντες η έκθεση του ΔΝΤ και η έκθεση για τις τράπεζες

Το ισπανικό υπουργείο Οικονομίας δήλωσε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν υπάρχει "καμία αλλαγή" στη θέση της Ισπανίας, η οποία δεν ζητά ακόμη ευρωπαϊκή βοήθεια για τις τράπεζές της. Το απόγευμα μάλιστα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με θέμα την κρίση στην Ισπανία.

"Δεν έχει αλλάξει τίποτα", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας της Ισπανίας.

Ερωτηθείσα αν αυτό σημαίνει ότι η χώρα δεν επιζητεί ακόμη διάσωση, απάντησε: "Αυτό σημαίνει, ότι έχουμε την ίδια θέση με χθες (Παρασκευή)", που η κυβέρνηση δήλωσε ότι θέλει να περιμένει την έκθεση του ΔΝΤ και έναν έλεγχο των τραπεζών της, πριν αποφασίσει.

Η έκθεση του ΔΝΤ σχετικά με ισπανικές τράπεζες, που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, τελικά κυκλοφόρησε την Παρασκευή το βράδυ και εκτιμά τις ανάγκες τους σε τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ.

Όμως ο έλεγχος, που διενεργήθηκε από τη γερμανική εταιρεία Roland Berger και την αμερικανική Oliver Wyman ΗΠΑ θα πρέπει να καθυστερήσει λίγο περισσότερο: θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 21 Ιουνίου στην κυβέρνηση.

SHARE:

24Media Network