Η επιστολή Τσακαλώτου σε Λαγκάρντ για το νέο δάνειο

Η επιστολή Τσακαλώτου σε Λαγκάρντ για το νέο δάνειο

Κατατέθηκε επισήμως το αίτημα της κυβέρνησης για συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας. Επιστολή Τσακαλώτου στη Lagarde για νέο δάνειο από το Ταμείο. Όλο το περιεχόμενο της επιστολής

Κατατέθηκε επισήμως το αίτημα της κυβέρνησης στο ΔΝΤ για συμμετοχή του Ταμείου στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος απέστειλε επισήμως επιστολή προς τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Kρ. Λαγκάρντ μέσω της οποίας αιτείται τη χορήγηση νέου δανείου από το Ταμείο για την Ελλάδα.

Το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου στη Λαγκάρντ:

Αγαπητή Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,

 Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν μία σειρά από πολιτικές, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και, κυρίως, θα κατανείμουν το κόστος της οικονομικής προσαρμογής με τρόπο δίκαιο, διορθώνοντας έτσι τις αδικίες του παρελθόντος.

Βεβαίως, κάποια από αυτά τα μέτρα έχουν ήδη νομοθετηθεί. Εκτιμούμε, όμως, ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος πριν η ελληνική οικονομία μπορέσει να ανταποκριθεί και να επιστρέψει σε ένα δυναμικό και βιώσιμο δρόμο ανάπτυξης με δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.

Με βάση τα παραπάνω και με στόχο να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις, έχουμε αιτηθεί  μίας νέας τριετούς δανειακής σύμβασης,  η οποία έχει ήδη γίνει κατ’ αρχήν δεκτή,  και οι όροι της οποίας είναι σήμερα υπό διαπραγμάτευση.

Ως εκ τούτου, και κατ’ εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015, σας ενημερώνουμε ότι αιτούμεθα μίας νέας δανειακής διευκόλυνσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Προσδοκούμε τη συνέχιση της συνεργασίας μας με το Ταμείο.

Η ανακοίνωση του ΔΝΤ:

Από πλευράς του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή της κυβέρνησης της Ελλάδας με την οποία ζητείται από τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό νέα δανειακή διευκόλυνση.

"Θα συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές και με τους Ευρωπαίους εταίρους μας το χρόνο και τους όρους των συνομιλιών" για το θέμα αυτό, προσέθεσε το ΔΝΤ σε σύντομη ανακοίνωσή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσακαλώτος, Συμφωνία
SHARE: