Η IATA καλωσορίζει την πίεση της G20 για επανεκκίνηση του τουρισμού

Η IATA καλωσορίζει την πίεση της G20 για επανεκκίνηση του τουρισμού
Αεροδρόμιο (φωτογραφία αρχείου) Shutterstock

Οι συμφωνίες G20 προσθέτουν σημαντική υποστήριξη στην ορμή του κτιρίου για την αποκατάσταση των ταξιδιών. Η ατζέντα πέντε σημείων της ΙΑΤΑ για τις αερομεταφορές.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) χαιρέτισε τη συμφωνία των υπουργών Τουρισμού της G20, να υποστηρίξει την ασφαλή αποκατάσταση της κινητικότητας, ακολουθώντας τις «Οδηγίες της Ρώμης για το Μέλλον του Τουρισμού».

Μάλιστα, η IATA προέτρεψε τις κυβερνήσεις της G20 να εστιάσουν στην ατζέντα πέντε σημείων, όπως την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ βιομηχανίας και κυβερνήσεων για την εφαρμογή πρακτικών διαδικασιών, τη συμφωνία κοινών διεθνών προσεγγίσεων για τον έλεγχο, τον εμβολιασμό και την ενημέρωση περί COVID-19, την προώθηση ψηφιακής ταυτότητας ταξιδιωτών, βιομετρικών και ανέπαφων συναλλαγών για ασφαλή και απρόσκοπτα ταξίδια, να παρέχουν σαφείς πληροφορίες στους ταξιδιώτες, ώστε να τους ενθαρρύνουν και να τους διευκολύνουν στον προγραμματισμό του ταξιδιού καθώς και να βελτιώσουν τη συνδεσιμότητα, την ασφάλεια και της βιωσιμότητα των συστημάτων μεταφοράς.

Ήδη η αεροπορική βιομηχανία σημειώνει σημαντική πρόοδο για να είναι έτοιμη. Το IATA Travel Pass ανταποκρίνεται ακριβώς στην ανάγκη αξιόπιστων πιστοποιητικών δοκιμών και εμβολιασμού που έχουν επαληθευτεί βάσει του δρομολογίου του ταξιδιώτη. Το IATA Travel Pass θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της απάτης και θα παρέχει ένα πλαίσιο για τις αεροπορικές εταιρείες να διαχειρίζονται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα τα ταξιδιωτικά διαπιστευτήρια COVID-19, τα οποία οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν εύκολα να αξιοποιήσουν.

Με κατά μέσο όρο ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου που έχουν ήδη χορηγηθεί και όλο και περισσότερες χώρες να καλωσορίζουν τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, ένα σύστημα παγκόσμιας αναγνώρισης ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολίων καθίσταται ακόμη πιο κρίσιμο.

Επίσης, το UNWTO / IATA Destination Tracker, θα δώσει στους ταξιδιώτες την εμπιστοσύνη να σχεδιάσουν ταξίδια γνωρίζοντας τα μέτρα που ισχύουν και τις απαιτήσεις για ταξίδι.

Ορμή

Οι συμφωνίες G20 προσθέτουν σημαντική υποστήριξη στην ορμή του κτιρίου για την αποκατάσταση των ταξιδιών. Οι εξελίξεις τις τελευταίες εβδομάδες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσαν ότι καλωσορίζουν τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Η Ελλάδα ανοίγει τον τουρισμό στις 14 Μαΐου. Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκινά σταδιακά τα διεθνή ταξίδια από τις 17 Μαΐου, η Ιταλία θα εφαρμόσει το Ευρωπαϊκό «Πράσινο Πιστοποιητικό» τον Μάιο για να διευκολύνει το άνοιγμα των συνόρων και η Γαλλία σχεδιάζει να ανοίξει εκ νέου τα σύνορά της σε διεθνείς τουρίστες με «κάρτα υγείας» από τις 9 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα