ΙΚΑ: Ήταν χήροι, είχαν ξαναπαντρευτεί και όμως έπαιρναν κανονικά σύνταξη χηρείας λόγω θανάτου

ΙΚΑ: Ήταν χήροι, είχαν ξαναπαντρευτεί και όμως έπαιρναν κανονικά σύνταξη χηρείας λόγω θανάτου
Στιγμιότυπο με ταμπέλα η οποία κατευθύννει σε ταμείο καταστήματος στην Αθήνα την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Εβδομήντα συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν τελέσει δεύτερο γάμο και λάμβαναν σύνταξη χηρείας λόγω θανάτου, εντόπισε το ΙΚΑ

Εβδομήντα περιπτώσεις χορήγησης συντάξεων, λόγω θανάτου, σε «δικαιούχους» που είχαν εν τω μεταξύ συνάψει εκ νέου γάμο, χωρίς να το δηλώσουν στις υπηρεσίες του ΙΚΑ, έχουν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος.

Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προέβη στην αποκάλυψη αυτή, με αφορμή σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, από την οποία προκύπτει, ότι « συνελήφθη 63χρονη συνταξιούχος ημεδαπή, η οποία λάμβανε παράνομα από το Ι.Κ.Α. σύνταξη χηρείας τα τελευταία 30 χρόνια και αποκόμισε το ποσό των 105.000 ευρώ τουλάχιστον».

Έτσι γνωστοποιούνται τα εξής: Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επιδιώκει τη διακοπή καταβολής των συντάξεων και την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, ενώ προχωρεί στη σύνταξη μηνυτήριων αναφορών.

Τέλος, η διοίκηση του ΙΚΑ τονίζει ότι οι έλεγχοι για τυχόν εύρεση και άλλων περιπτώσεων παράνομων συντάξεων αυτής της κατηγορίας θα συνεχιστούν με στόχο την εξάλειψη των παραβατικών φαινομένων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα