ΙΚΑ Καλλιθέας: Διεκόπη για την Τετάρτη η δίκη για την υπεξαίρεση – μαμούθ

ΙΚΑ Καλλιθέας: Διεκόπη για την Τετάρτη η δίκη για την υπεξαίρεση – μαμούθ

Στο εδώλιο συνολικά 8 άτομα για την υπόθεση της υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Προσφέρουν μισθούς και ακίνητα για μείωση της ποινή τους οι επίορκοι υπάλληλοι. Ανεβλήθη η δίκη

Διεκόπη για την Τετάρτη η εκδίκαση της υπόθεσης για την υπεξαίρεση – μαμούθ στο ΙΚΑ Καλλιθέας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την εκφώνηση μαρτύρων. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται οκτώ άτομα, έξι γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ και  δύο άνδρες – σύζυγοι κάποιων εξ’ αυτών.

Μία εκ των κατηγορουμένων έχει εκφράσει την πρόθεσή της να εκχωρήσει στο Δημόσιο ένα ακίνητο και μετρητά, ώστε να μετριάσει τις συνέπειες της αξιόποινης πράξης της, ενώ την κίνησή της αναμένεται να ακολουθήσουν και κάποιοι εκ των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Το ΙΚΑ, που θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, ζητεί ως αποζημίωση περίπου 12 εκατ. ευρώ για τη ζημία που υπέστη και 5 εκατ. ευρώ επιπλέον για ηθική βλάβη.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι έξι γυναίκες φέρονται την περίοδο 2003-2012 να χορηγούσαν επιδόματα σε ασφαλισμένους που δεν τα δικαιούνταν, ενώ τα χρήματα που καρπώνονταν τα μοίραζαν και σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Οι μάρτυρες κατηγορίας ανέρχονται στους 60, ενώ περίπου 20 άτομα θα καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα