Ικανοποίηση Ντάισελμπλουμ για το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας

Ικανοποίηση Ντάισελμπλουμ για το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας

Προσερχόμενος στο τελευταίο του Eurogroup διευκρίνισε ότι δεν θα συζητηθεί σήμερα το ύψος των επόμενων δόσεων προς την Ελλάδα

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η τεχνική συμφωνία έκλεισε στην Αθήνα και μάλιστα στην ώρα της», δήλωσε μπαίνοντας στην συνεδρίαση ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Είναι το τελευταίο Eurogroup στο οποίο συμμετέχει ως Πρόεδρός του. «Όλες οι πλευρές εργάστηκαν σκληρά και με αφοσίωση για να συμβεί», είπε.

«Σήμερα θα συζητήσουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να επιτευχθούν και την τυπική διαδικασία λήψης αποφάσεων που περιλαμβάνει την έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια, τον Eυρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης» ανέφερε ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup. Ο ίδιος επισήμανε ότι σήμερα δεν θα συζητηθεί το μέγεθος της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα. «Αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί στη συνέχεια» συμπλήρωσε, για να τονίσει ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε αν η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί σε υποδόσεις.

Σχετικά με τον νέο πρόεδρο του Eurogroup που θα εκλεγεί σήμερα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι «το πιο δύσκολο έργο που θα πρέπει να επιτύχει είναι να κρατήσει το Eurogroup ενωμένο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα