Kατ’ αρχήν διαφωνία και στα εργασιακά

Kατ’ αρχήν διαφωνία και στα εργασιακά
Negotiation of the government with the technical teams on the second review of the third bailout program at the Hilton Hotel, Athens, Greece on February 28, 2017. / - Hilton, , 28 2017. Menelaos Myrillas / SOOC

"Αγεφύρωτη" η απόσταση για τα εργασιακά. Το ΔΝΤ επιμένει να διατηρηθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις σε επιχειρησιακό μη θέλοντας να ακούσει καν για κλαδικές διαπραγματεύσεις

Διαφωνία επι της αρχής καταγράφηκε και στην συνάντηση του υπουργού οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και της υπουργού εργασίας κ. Εφης Αχτσιόγλου και στα εργασιακά που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα.

Η διαφωνία ήταν αποτέλεσμα της στάση του ΔΝΤ το οποίο επιμένει να διατηρηθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις σε επιχειρησιακό μη θέλοντας να ακούσει καν για κλαδικές διαπραγματεύσεις κάνοντας Κυβερνητικό στέλεχος να τονίζει με έμφαση μετά την συνάντηση «Το ΔΝΤ δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι σημαίνουν βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

Πληροφορίες θέλουν η διαφωνία να καταγράφεται αμέσως σε μια συνάντηση η οποία καθυστέρησε να ξεκινήσει μια ώρα (ήταν προγραμματισμένη για την τρεις και ξεκίνησε στις 4) και την στάση των ανθρώπων του ταμείου να είναι συνολικά αρνητική σε όλα τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς. Ειδικά για το θέμα με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις μίλησαν για πισωγύρισμα που δεν θα βοηθήσει την δημιουργία των θέσεων εργασίας με τους εκπροσώπους των Ευρωπαίων δανειστών να είναι απλοί παρατηρητές.

Η απότομη διακοπή της συνάντησης δεν άφησε χρόνο για την συζήτηση των ομαδικών απολύσεων και του αιτήματος των δανειστών για αύξηση του ορίου των απολύσεων από 5% στο 10% με ταυτόχρονη κατάργηση της έγκρισης του εκάστοτε υπουργού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα