ΟΒΕ: Καταληστεύετε τους καταναλωτές

ΟΒΕ: Καταληστεύετε τους καταναλωτές
ΟΥΡΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΟΤΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Σε ανακοίνωσή της η ΟΒΕ τάσσεται κατά των προτάσεων για αντικατάσταση των τελών κυκλοφορίας με αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα διερωτώμενη ως που θα φτάσει πια η τιμή

“Η ιδέα αυτή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο καταλήστευσης των καταναλωτών μέσω των καυσίμων” δηλώνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος προσθέτοντας ότι η αντικατάσταση των τελών κυκλοφορίας με αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα δημιουργεί ακόμη ασφυκτικότερες συνθήκες λειτουργίας των πρατηρίων.

Η ΟΒΕ σε σημερινή ανακοίνωση τάσσεται κατά των προτάσεων του ΥΠΟΙΚ  διερωτώμενη χαρακτηριστικά “ως που θα φτάσει η τιμή των καυσίμων καθώς η βενζίνη έχει επιβαρυνθεί ήδη με 3 αυξήσεις εδικών φόρων και μία ΦΠΑ, ενώ έχει νομοθετηθεί μια 5η από 1/7/10 και μια νέα αύξηση κυκλοφορίας θα είναι χαριστική βολή για καταναλωτές, πρατηριούχους και πολλές επιχειρήσεις που στηρίζονται στις μεταφορές”.

Αναφέρει ακόμη ότι “θα υπάρξουν μεγάλες αδικίες καθώς εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα θα πληρώσουν τρεις και τέσσερες φορές την αξία του τέλους, ανάλογα με τα καύσιμα και όχι τα χιλιόμετρα που θα καταναλώνουν”.

Επιπλέον αναφέρει ότι θα τιμωρούνται όσοι για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους έχουν ενεργοβόρα αυτοκίνητα ή αυτοκίνητα παλιότερης τεχνολογίας που λειτουργούν με όλους τους περιβαλλοντικούς κανόνες.

Τονίζει δε ότι ήδη εκατοντάδες πρατήρια έκλεισαν και βρίσκονται προ του φάσματος του κλεισίματος, η κατανάλωση πέφτει και η χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ, έχει πλέον τις ακριβότερες τιμές υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ομοσπονδίας, αν οι φόροι της βενζίνης δεν είχαν αυξηθεί, η τιμή σήμερα θα ήταν 1,19 ευρώ/λίτρο ενώ αν αφαιρεθεί και η αύξηση της τιμής διυλιστηρίου, η τιμή θα ήταν 1,12 ευρώ/ λίτρο και θα ήταν αυξημένη από την αρχή του χρόνου κατά 0,40%.

Η ΟΒΕ καταλήγει ότι “το συμπέρασμα αυτό διαψεύδει όσους ισχυρίζονται ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη λόγω αυξήσεων που επέβαλαν δήθεν οι βενζινοπώλες ή ότι ξέφυγαν οι τιμές των καυσίμων δήθεν χωρίς τις αυξήσεις των φόρων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα