Καταγγελίες – φωτιά Θεοχάρη στην Telegraph: Απειλούσαν τη ζωή μου και ότι θα μου σπάσουν τα πόδια για 5.000 ευρώ

Καταγγελίες – φωτιά Θεοχάρη στην Telegraph: Απειλούσαν τη ζωή μου και ότι θα μου σπάσουν τα πόδια για 5.000 ευρώ
Εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδας όπου ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκουρία παρουσίασε μελέτη του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Τι αναφέρει σε δημοσίευμα της βρετανικής Daily Telegraph ο πρώην γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης. Το δύσκολο έργο της πάταξης της φοροδιαφυγής και οι απειλές κατά της ζωής του

Στην καταγγελία ότι ως γενικός γραμματέας Εσόδων είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του και της σωματικής του ακεραιότητας, προχωρά στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, ο Χάρης Θεοχάρης.

“Ο Χάρης Θεοχάρης κατάλαβε πραγματικά ότι είχε κάνει εχθρούς όταν δέχθηκε απειλές ότι θα τού σπάσουν τα πόδια”, αναφέρει χαρακτηριστικά στο Βρετανό δημοσιογράφο.

“Λίγους μόλις μήνες αφότου ανέλαβε επικεφαλής της γγ. Εσόδων στην Ελλάδα, έγινε σαφές ότι προκαλούσε συμφέροντα με τις προσπάθειές του για την πάταξη της ενδημικής φοροδιαφυγής της χώρας, η οποία στερεί από την Αθήνα εκατοντάδες εκατομμύρια το χρόνο”, αναφέρει το δημοσίευμα.

“Το γραφείο μου δέχονταν τηλεφωνήματα με κάποιους που έλεγαν “πείτε του ότι το σπάσιμο των ποδιών του κοστίζει μόλις 5.000 ευρώ”. Έλαβα πάρα πολλές απειλητικές επιστολές. Έπρεπε να έχω αστυνομική συνοδεία. Ακόμη έχω αστυνομική συνοδεία”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Εξοργισμένος από τις απειλές, αλλά και υφιστάμενος ασφυκτικές πολιτικές πιέσεις να μην κυνηγήσει τους “καλά δικτυωμένους”, ο κ. Θεοχάρης παραιτήθηκε από τη γγ. Εσόδων τον περασμένο Ιούνιο, μόλις 17 μήνες αφότου ανέλαβε την πενταετούς θητείας θέση του, τη στιγμή που το πρώην στέλεχος της Lehman Brothers είχε αναλάβει τη θέση αυτή ειδικά για να λειτουργήσει ως “νέα σκούπα”, με στόχο την είσπραξη του τεράστιου ποσού των 35 δισεκ. στερλινών (46,7 δισεκ. ευρώ) σε διαφυγόντες φόρους”,  σχολιάζει η Telegraph.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα