Κατρούγκαλος: Διατηρείται η εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ

Ο υπουργος Εργασίας Γιώργος Κατρουγκάλος αποχωρεί απο το ξενοδοχείο "Χίλτον" μετά την  συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016. Αντικείμενο της συνάντησης η διοικητική μεταρρύθμιση στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Ο υπουργος Εργασίας Γιώργος Κατρουγκάλος αποχωρεί απο το ξενοδοχείο "Χίλτον" μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016. Αντικείμενο της συνάντησης η διοικητική μεταρρύθμιση στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Παραμένει η μεγάλη απόκλιση κυβέρνησης και θεσμών στα ποσοστά αναπλήρωσης ενώ ανοιχτό είναι και το θέμα της αύξησης των εισφορών. Πρεμιέρα του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων στις 4 Απριλίου

Μετά το πέρας της κυριακάτικης συνάντησης μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών, για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 2 Απριλίου και ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει στις 4 του μηνός.

Όπως είπε, οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο θα συνεχιστούν, μέχρι την Πέμπτη. Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών έως τις 11 Απριλίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο Euro Working Group (EWG).

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι τα θέματα τα οποία έχουν κλείσει, είναι η διατήρηση της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ και η μη μείωση των κύριων συντάξεων. Ωστόσο, όπως τόνισε, σημαντική απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει στα ποσοστά αναπλήρωσης.

Για το εν λόγω θέμα, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο βαθμό που πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για 1% του ΑΕΠ το 2016 και οι προβολές μας δείχνουν επιπλέον 0,5% του ΑΕΠ, μέχρι το 2018, το πόσο αναδιανεμητικό θα είναι το σύστημα, είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε και δεν υπάρχει τέτοιου είδους δέσμευση που να απορρέει από τη συμφωνία».

Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι ανοιχτό είναι και το θέμα της αύξησης των εισφορών. Όπως υπογράμμισε, το ΔΝΤ έχει τις μεγαλύτερες ενστάσεις. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος πρόσθεσε ότι η συζήτηση για το πως θα υπολογιστεί η προσωπική διαφορά ήταν σε τεχνικό επίπεδο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προς εθνική σύνταξη 340 ευρώ με 20 χρόνια ασφάλισης

Πηγαίνουν να κάνουν Πάσχα οι Θεσμοί

SHARE: