Κατρούγκαλος: Το πρόβλημα με τις συντάξεις θα λυθεί

Κατρούγκαλος: Το πρόβλημα με τις συντάξεις θα λυθεί

Η τροπολογία κατατέθηκε ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πλέον όπως είπε οι συντάξεις θα ορίζονται με βάση το πραγματικό εισόδημα που είχαμε στην διάρκεια της εργασιακής μας ζωής

Διευκρινήσεις σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, έδωσε μετά από ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευρωπαϊκών υποθέσεων Γιώργος Κατρούγκαλος από την Λάρισα, όπου και συμμετείχε σε εκδήλωση του ΣΘΕΒ με θέμα «Η Εθνική εξωτερική πολιτική για τη διπλωματία των εξαγωγών».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε: «Ο τρόπος με τον οποίο στο μέλλον θα ορίζονται οι συντάξεις θα γίνεται με βάση το πραγματικό εισόδημα που είχαμε στην διάρκεια της εργασιακής μας ζωής. Γι’ αυτό είχαμε προβλέψει στο νόμο να υπάρχει κάποια αναπροσαρμογή του μισθού που είχε ο καθένας μας ανάλογα με την πραγματική του εξέλιξη στο χρόνο. Γιατί όσο είχαμε δραχμή, ένας μισθός για παράδειγμα 100.000 δραχμές ήταν ένας τότε ένας σημαντικός μισθός. Όμως, αν το υπολογίζαμε σε ευρώ σήμερα, δεν έχει την πραγματική αξία που είχε τότε. Αυτό το μέγεθος το υπολογίζαμε με βάση τις προτάσεις της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, με στοιχεία που θα προσκόμιζε η ΕΛΣΤΑΤ. Φαίνεται πως υπάρχει μια αδυναμία με βάση την μεθοδολογία που ακολουθεί η ΕΛΣΤΑΤ, γι’ αυτό κατατέθηκε τροπολογία από το υπουργείο Εργασίας και θα λυθεί το ζήτημα αυτό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα