“Κίνηση που δίνει ώθηση στην οικονομία”

“Κίνηση που δίνει ώθηση στην οικονομία”
25-8-2011-o υπουργός Οικονομίας Ευαγ. Βενιζέλος (φωτογραφία) συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Στέφαν Κάπφερερ για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με έμφαση στα φωτοβολταϊκά, διαχείριση απορριμάτων, υποδομές, τουρισμός και ευρυζωνικά δίκτυα.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Η πρώτη επίσημη κυβερνητική αντίδραση για τη συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank ήρθε από τον υπουργό Οικονομικών. Επισήμανε τη σημασία της συμμετοχής του Κατάρ

Την ικανοποίησή του για τη συγχώνευση της Alpha Bank με τη Eurobank εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η απόφαση αυτή δείχνει το δυναμισμό και τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

“Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει ότι η σημερινή κρίση μπορεί να λειτουργεί ως ευκαιρία για διαρθρωτικού χαρακτήρα κινήσεις που δίνουν ώθηση, τόσο στη χρηματοοικονομική σφαίρα όσο και στη σφαίρα της πραγματικής οικονομίας, καθώς όλα κρίνονται τελικά στο επίπεδο αυτό” είπε ο υπουργός.

Σημείωσε ακόμα ότι είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή του Κατάρ, καθώς στέλνει μήνυμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

“Έχω τονίσει πολλές φορές ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές και πάνω στο υπόβαθρο αυτό μπορούν και πρέπει να γίνουν όλες οι αλλαγές που διαμορφώνουν το νέο τραπεζικό τοπίο, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, των καταθετών, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα