Κλείνει ιστορία 42 ετών στην Εθνική ο Δ. Δημόπουλος

Κλείνει ιστορία 42 ετών στην Εθνική ο Δ. Δημόπουλος
ΣΚΟΠΕΛΟΣ-Εγκαίνια πραγματοποήθηκαν το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Σκοπέλου, που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα λειτουργίας στο νησί. Παραβρέθηκαν αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας με επικεφαλής τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτριο Δημόπουλο.(Eurokinissi-Γιώργος Πούλιος) Eurokinissi

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ετοιμάζεται να υποβάλλει την παραίτησή του. Ο Γ. Αρκάδης παίρνει τη σκυτάλη

Την παραίτησή του, έπειτα από 42 συνεχή χρόνια στην Εθνική Τράπεζα ,ετοιμάζεται να υποβάλλει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας  την Τετάρτη , ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής του corporate και του shipping, κ.Δημήτρης Δημόσπουλος.

Ενα από τα παλαιότερα και πιο ικανά στελέχη της Εθνικής, που επί δεκαετίες ασχολείτο ενεργά με τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και την ελληνική ναυτιλία. Ο κ. Δ. Δημόπουλος, όπως έχει ήδη διαμηνύσει σε παλαιότερο Διοικητικό Συμβούλιο, θα υποβάλλει την παραίτησή του, με στόχο αυτή να εγκριθεί στη γενική συνέλευση της Τράπεζας. Η παραίτηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της γενικότερης ανακατάταξης της διοίκησης της Τράπεζας, που προβλέπει και αντικατάσταση του προέδρου της, κ. Π. Θωμόπουλου, αν όχι τώρα, έως το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των διοικητικών αλλαγών εκκρεμεί ως δέσμευση της διοίκησης Λ. Φραγκιαδάκη, από όταν είχε προκύψει θέμα αντικατάστασης του προέδρου της Τράπεζας (μετά την αποχώρηση της κυρίας Λ. Κατσέλη) και είχε τότε σημειωθεί “κόντρα”, μεταξύ της  διοίκησης της Τράπεζας με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας .  Ηταν κάπου πέρυσι το φθινόπωρο, που στην αγορά συζητιόταν ότι το ΤΧΣ δεν μπορεί να ελέγξει τις διοικήσεις, των τραπεζών που συμμετέχει , τουλάχιστον στο βαθμό που να υιοθετήσουν την γραμμή του….

Από τη στιγμή που “έπεσαν οι τόνοι” μεταξύ τους και υπήρξε μια αποδοχή στο πρόσωπο του κ. Π. Θωμόπουλου για τη θέση του προέδρου ( με πιέσεις για ημερομηνία λήξης ως τον Ιούνιο), υπήρξε μια αμοιβαία συμφωνία – που αποτελούσε δέσμευση για την Εθνική – να προχωρήσει η Τράπεζα στην εφαρμογή ενός προγράμματος διαδοχής των ανώτατων διοικητικών στελεχών της. Οι όποιες αλλαγές, που συμπεριλαμβάνουν και τον πρόεδρο, έχουν χρονοδιάγραμμα την τακτική γενική συνέλευση ( αν και για τον κ. Θωμόπουλο ίσως υπάρξει καθυστέρηση για τέλος του 2017).

Στο πλαίσιο όλων αυτών, η διοίκηση δεν έχασε χρόνο και υλοποίησε τη δέσμευσή της, τουλάχιστον για κάποια από τα υψηλόβαθμα στελέχη της. Ετσι, όπως πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν, βρέθηκε ήδη ο αντικαταστάτης του κ. Δ. Δημόπουλου, που ακούει στο όνομα, Γ. Αρκάδης. Για τη νέα υποψηφιότητα έχει ήδη ενημερωθεί το ΤΧΣ.  Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δ. Δημόπουλος έχει προειδοποιήσει ότι προτίθεται να αποχωρήσει από την Τράπεζα, στο ΔΣ που έλαβε χώρα στο τέλος Μαρτίου.

Ο κ.Γ. Αρκάδης – ο οποίος λογικά θα εκλεγεί από το νέο ΔΣ την Τετάρτη, αφού προηγουμένως εγκριθεί η παραίτηση του κ. Δ. Δημόπουλου (και με την προϋπόθεση της αντίστοιχης έγκρισης της Επιτροπής Αμοιβών) –  θα αναλάβει εκτελεστικό μέλος, ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για στέλεχος με εμπειρία στο shipping μέσω της δραστηριότητάς του στην ABN Amro ,όπου τα τελευταία χρόνια ήταν chief representative.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα