Κομισιόν: Ανεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης στο 4,3% – Οι αστερίσκοι

Κομισιόν: Ανεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης στο 4,3% – Οι αστερίσκοι
Το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες με σημαίες της ΕΕ Shutterstock

Στις θερινές προβλέψεις της Κομισιόν για την πορεία του ΑΕΠ επισημαίνεται και πάλι ο μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας. Οι προβλέψεις εξακολουθούν να υπόκεινται σε υψηλό βαθμό αβεβαιότητας, ιδίως σε σχέση με τον τουριστικό τομέα.

Αναθεωρεί προς τα πάνω η Κομισιόν τις προβλέψεις της για την πορεία της οικονομίας στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα Ελλάδα στις νέες θερινές τις προβλέψεις που έδωσε στη δημοσιότητα προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης στο 4,3% φέτος (αντί για 4,1% που εκτιμούσε τον Μάιο). Για το 2022 αφήνει αμετάβλητο το ρυθμό ανόδου του ΑΕΠ στο 6%.

Συνολικά, αναφέρει πως το πραγματικό ΑΕΠ προβλέπεται να αυξηθεί έως και κατά 4,3% το 2021 και κατά 6,0% το 2022. Επίσης παρά τον πληθωρισμό στα εισαγόμενα είδη, η αποπληθωριστική τάση στον τομέα των υπηρεσιών συγκρατεί τον δείκτη, αναφέρεται.

Αναφερόμενη στα μέτρα στήριξης η Κομισιόν σημειώνει ότι «αναμένεται να μειώσουν τις επιπτώσεις στη ρευστότητα των επιχειρήσεων, στα εισοδήματα και στις θέσεις εργασίας και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επανεκκίνηση και υποστήριξη της οικονομίας».

Όπως τονίζει σε συνδυασμό με την ώθηση από το Ελλάδα 2.0 το πλέγμα μέτρων «αναμένεται να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση, η οποία αναμένεται να είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης το 2021 και το 2022.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα