Κορκίδης: Η αγορά βάζει πλάτη για να γεμίσει το “καλάθι του νοικοκυριού”

Κορκίδης: Η αγορά βάζει πλάτη για να γεμίσει το “καλάθι του νοικοκυριού”
Eurokinissi

Αισιόδοξος οτι θα κερδηθεί το ελληνικό στοίχημα για συγκράτηση του πληθωρισμού το 2022 κάτω του 9%, εμφανίζεται ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης.

Την ευχή το επίτευγμα μείωσης του τιμάριθμου κατά δύο μονάδες να συνεχιστεί μέχρι τέλος του έτους και, σε συνδυασμό με το εγχείρημα του καλαθιού του νοικοκυριού, να αποτελέσουν https://www.news247.gr/plithorismos, εκφάζει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του, Βασίλης Κορκίδης.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του για το “καλάθι του νοικοκυριού”, “αρωγός στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών είναι η θεαματική μείωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα, από το 12,1% τον Σεπτέμβριο στο 9,8% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για το σύνολο των ευρωπαϊκών οικονομιών, όπου ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 10,7% τον Οκτώβριο, η μηνιαία μείωση του πληθωρισμού στη χώρας μας αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο, που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι εγχώριες επιχειρήσεις βάζουν πλάτη, απορροφώντας, στο μέτρο του δυνατού, τις αυξήσεις που υπαγορεύονται από τη διεθνή κρίση στο ενεργειακό πεδίο”.

“Η ευρωπαϊκή μάχη κατά της ακρίβειας αναμένεται να ενταθεί το επόμενο δίμηνο στα είδη διατροφής, κυρίως εξαιτίας των τιμών των σιτηρών. Παρά ταύτα, το άλμα βελτίωσης, κατά 16 θέσεις παγκοσμίως στο επιχειρηματικό περιβάλλον, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να κερδηθεί το ελληνικό στοίχημα για συγκράτηση του πληθωρισμού το 2022 κάτω του 9%. Μακάρι, το επίτευγμα μείωσης του τιμάριθμου κατά δύο μονάδες να συνεχιστεί μέχρι τέλος του έτους και, σε συνδυασμό με το εγχείρημα του καλαθιού του νοικοκυριού, να αποτελέσουν αισιόδοξα στοιχεία ανακούφισης των νοικοκυριών και τόνωσης της αγοράς” καταλήγει ο κ. Κορκίδης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα