Κορκίδης: Με λάθος τρόπο και σε λάθος χρόνο οι απεργιακές κινητοποιήσεις

Σημαντική άνοδο στις εμπορικές δραστηριότητες του ΟΛΠ Α.Ε. το 8άμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012.///EUROKINISSI//ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Σημαντική άνοδο στις εμπορικές δραστηριότητες του ΟΛΠ Α.Ε. το 8άμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012.///EUROKINISSI//ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ EUROKINISSI

Μετά την προκήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στα δυο μεγαλύτερα λιμάνια της Χώρας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, κ. Β. Κορκίδης, μιλά για έμφραγμα στις μεταφορές και σοβαρά προβλήματα στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο

Προβλήματα στη διακίνηση των θαλασσίων μεταφορών αναμένεται να προκληθούν, μετά την προκήρυξη, από σήμερα Πέμπτη,  48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, την Ένωση Λιμενεργατών και του Συνδέσμου Εποπτών Αρχιεργατών.

Οι τρεις ενώσεις ζητούν να ακυρωθεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για τις εργασιακές σχέσεις, ενώ σημειώνεται ότι στον προβλήτα Ι, στο λιμάνι του Πειραιά, “παγώνουν” όλες οι φορτοεκφορτώσεις.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το πως θα εξελιχθεί η παρούσα δυσμενής κατάσταση σημειώνοντας ότι “προκαλεί «έμφραγμα» στις θαλάσσιες μεταφορές και κατ’ επέκταση σοβαρά προβλήματα στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, αλλά και στο θαλάσσιο τουρισμό”.

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Βασίλη Κορκίδη:

«Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα διαμαρτυρίας των Σωματείων των υπαλλήλων των λιμανιών για την προάσπιση των συμφερόντων τους, ως εκπρόσωποι του παραγωγικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας, για το πώς θα  εξελιχθεί η  παρούσα δυσμενής κατάσταση, η οποία, ασφαλώς  προκαλεί «έμφραγμα» στις θαλάσσιες μεταφορές και κατ’ επέκταση σοβαρά προβλήματα στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, αλλά και στο θαλάσσιο τουρισμό. Συγκεκριμένα, δημιουργούνται προβλήματα στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων, καθώς  και στην προσέγγιση  των προγραμματισμένων δρομολογίων των κρουαζιερόπλοιων   στους σταθμούς κρουαζιέρας του Ο.Λ.Π. και του Ο.Λ.Θ.

Πιστεύουμε, επομένως, ότι επελέγη λάθος τρόπος και χρόνος για τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, καθώς «τραυματίζεται» η εικόνα της Χώρας μας στο εξωτερικό, ενόψει, μάλιστα της θερινής τουριστικής περιόδου, καθώς επίσης και της εισαγωγής πολλών εποχιακών εμπορευμάτων, αλλά και της διοργάνωσης της μεγαλύτερης διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης, των «Ποσειδωνίων 2016». Σημειώνεται ότι, στον κλάδο του τουρισμού, που αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες εσόδων της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος μαζί με τον κλάδο του εμπορίου, λειτουργούν, ως συγκοινωνούντα δοχεία,  υπάρχουν πολλές προσδοκίες για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας, έπειτα και από την επίτευξη Συμφωνίας, η οποία  μπορεί να χαρακτηριστεί, ως ευκαιρία, προκειμένου να εξέλθει η Χώρα από το τούνελ της ύφεσης, τρία είναι τα κυρίαρχα ζητούμενα: α) η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των συλλογικών συμβάσεων και της εργασιακής ειρήνης, β) η επιτάχυνση της μεταβατικής περιόδου των διαρθρωτικών αλλαγών και γ) η ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με την  προσέλκυση επενδύσεων. Ως εκ τούτου, καλούμε αμφότερες τις πλευρές, να εντείνουν, μέσω του διαλόγου, τις προσπάθειές τους για μία άμεση λύση, καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος και οι εργαζόμενοι της Χώρας, που επίσης καλούνται να αντιμετωπίσουν την ίδια φορολογική και ασφαλιστική «καταιγίδα», δεν αντέχουν τη δίνη νέων περιπετειών. Η εξαντλημένη επιχειρηματικότητα δεν αντέχει άλλους θαλάσσιους αποκλεισμούς…».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργίες
SHARE: