Κουρμούσης: Απλοποιείται η διαδικασία υπαγωγής στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

O γενικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης
O γενικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης EUROKINISSI

Ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους επεσήμανε πως διατηρείται το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς άλλα και ο τραπεζικός λογαριασμός καταθέσεων από κατασχέσεις

Σε άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών των στρατηγικών κακοπληρωτών προχωράει η κυβέρνηση. «Εφόσον ζητάς την προστασία των νόμων Κατσέλη Σταθάκη, πρέπει να μπορείς να αποδείξεις την οικονομική σου αδυναμία, και όχι να έχεις χρήματα στο εξωτερικό» δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης, αναφερόμενος στις επιτυχημένες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών για τα «κόκκινα δάνεια».

Η διαδικασία για την υπαγωγή στη σχετική νομοθεσία απλοποιείται, πρόσθεσε και επισήμανε πως διατηρείται το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς άλλα και ο τραπεζικός λογαριασμός καταθέσεων από κατασχέσεις.

Ως προς την υπαγωγή των επιχειρήσεων στο καθεστώς του εξωδικαστικού συμβιβασμού, η πρώτη παρέμβαση που έγινε, σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση είναι ότι δεν θα ζητούνται πλέον σε έντυπη μορφή τα έγγραφα που απαιτούνται σε ηλεκτρονική κατά την αίτηση υπαγωγής, ενώ ο φάκελος μπορεί να συμπληρωθεί και όταν η υπόθεση τεθεί προς κρίση. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη ρύθμιση ανάμεσα στους πιστωτές, μεταξύ των οποίων συχνά είναι το δημόσιο, και των επιχειρήσεων, θα μπορούν να αποδεσμευτούν οι εταιρικοί λογαριασμοί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κόκκινα δάνεια

ADVERTISING

SHARE: