Κουτεντάκης σε Στουρνάρα: Διαφωνώ με την προληπτική γραμμή στήριξης

Ελληνική σημαία έχει μπλεχτεί σε καλδιά δέντρου εξαιτίας του αέρα έξω από κτήριο στην πόλη των Τρικάλων.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Ελληνική σημαία έχει μπλεχτεί σε καλδιά δέντρου εξαιτίας του αέρα έξω από κτήριο στην πόλη των Τρικάλων. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Ο γγ δημοσιονομικής πολιτικής "απάντησε" στην σταθερή θέση που εξέφρασε και σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας

«Η προσπάθεια ομαλής εξόδου δυσχεραίνει σημαντικά όταν η Κεντρική Τράπεζα της χώρας αμφισβητεί την επάρκεια της συμφωνημένης διαδικασίας και επαναφέρει το αίτημα για «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης».

Με τα λόγια αυτά ο ΓΓ δημοσιονομικής πολιτικής κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης « απάντησε» στην σταθερή θέση που εξέφρασε και σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Γενική συνέλευση των μετόχων της ΤτΕ.

Από την ίδια συνέλευση ο κ. Κουτεντακης πρόσθεσε ότι η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας είναι απολύτως σεβαστή και θεσμικά κατοχυρωμένη και οι δηλώσεις του Κεντρικού Τραπεζίτη έχουν βαρύνουσα σημασία καθώς διαμορφώνουν προσδοκίες για την πορεία της χώρας.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη θέση για «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης», ανεξάρτητα από προθέσεις, δημιουργεί αντικειμενικά αμφιβολίες για τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, αυξάνει την αβεβαιότητα και δυσχεραίνει την ομαλή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

«Για τους λόγους αυτούς εκφράζω τη διαφωνία με την πρόταση για «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης» που διατυπώνει η έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος» είπε ο κ. Κουτεντάκης

Πρόσθεσε ακόμη ότι εν όψει της εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα, η στρατηγική στόχευση όλων των καλοπροαίρετων πλευρών είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ελληνική οικονομία και η διαμόρφωση θετικών προσδοκιών ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση. Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι θεσμοί έχουν συμφωνήσει σε επίπεδο Eurogroup ότι η διαδικασία εξόδου θα υποστηριχθεί από τη συσσώρευση ταμειακών διαθεσίμων (cash buffer), μια πρακτική που εφαρμόστηκε με επιτυχία και σε άλλες χώρες κατά την έξοδό τους από παρόμοια προγράμματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στουρνάρας: Μη δραματοποιείτε το προληπτικό πρόγραμμα στήριξης

ADVERTISING

SHARE: